Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Benkő Dániel receptjei

2008.03.06. 06:24 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata benkő dániel



Busás leves, de nem csak milliomosoknak

Busakrémleves

Hozzávalók:

1 busa
4 evőkanál zabpehelyliszt
2 dl tejszín
fél citrom leve
3 evőkanál mustár
tengeri só
tört bors
oregánó
fokhagyma

Elkészítési mód:

A megtisztított busát főzzük egy kevés vízben kocsonyássá. Hagyjuk állni, közben keverjük össze a 4 evőkanál zabpehelylisztet, a 2 dl tejszínt, egy fél citrom levét, 3 kanál mustárt, egy csipet tengeri sót, tört borsot, oregánót és egy fokhagymát. Ha nem elég híg, akkor a busa levéből még adhatunk hozzá. Tálalás előtt 20 perccel forraljuk fel és adjuk hozzá a busához.



"Népszerű lantművészünknek hála, most már tündérpor nélkül is varázsolhatnak a konyhában."

Babtitok varázs

Hozzávalók:

1 kg tarkabab
4 fej vöröshagyma
2 paradicsom
babérlevél
fokhagyma
fél kg mangalica füstölt kolbász
1 mangalica köröm vagy láb
zabpehelyliszt

Elkészítési mód:

Főzzük meg az 1 kg tarkababot sótlanul. Ha elfogy a víz, akkor pótoljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt teljesen megpuhulna.

Ezzel egyidejűleg tegyük fel a másik lábast is kevés vízzel, amibe a 4 fej apró kockákra vágott vöröshagymát rakjuk bele, majd adjuk hozzá a két nagy paradicsomot, a babérlevelet és a pár gerezd fokhagymát is. Öntsük hozzá a babot, amikor szétfőtt a hagyma.

A harmadik lábasban pedig a füstölt mangalica szeletelt kolbászt főzzük egy kevés vízben. A pikáns íz kedvéért adhatunk még hozzá egy mangalica körmöt vagy lábat is. Ezt legalább 2 órán keresztül főzzük. Ha elkészült, az egészet adjuk hozzá a babhoz. Forrásig főzzük, majd a zabpehelyliszt és a víz keverékével készítsük el belőle a galuskát, amit beleszaggatunk majd az ételbe. 15 perc főzés után elkészül az étel, ami rögtön tálalható is.


"Egy kis méz, pár szem vaníliás cukor és máris kész az országos remekmű."

Zabkorpás tészta

Hozzávalók:

Fekete rész:

2 doboz tejföl
fél dl tejszín
4 tojás
citromhéj
méz
vaníliás cukor

Fehér rész:

Ugyanaz, mint a fekete rész csak:

+ 1 csomag túró

Elkészítési mód:

Gyufa tésztát vagy más metélt zabtésztát főzzük ki a forrásban levő vízben. A vizet öntsük le róla, majd egy olíva olajjal kikent tepsibe töltsük bele. Amíg ez fő, addig keverjük ki az önteteket, majd öntsük ezeket egymás mellé a tepsibe és süssük 30-40 percig. A tetejére tegyük az aszalt gyümölcsöket, és máris találhatjuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr3367210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trixy 2008.07.29. 21:09:52

Sajnálom azt akinek ebből a förtelemből ennie kellett. Már a recept is borzalmas hát még a kinézete.Ha nem tudok főzni nem nevettetem ki magam az egész ország előtt.
Ez az én véleményem.
Bea asszony receptjét olvasva még a nyálam is kicsordul!Elismerésem neki.



süti beállítások módosítása