Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Oszkár receptjei

2008.03.08. 07:35 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata kinter oszkár





Oszkár előétele

"Gasztronómia remekmű, az ízek szerelmeseinek."

Toronyba halmozott buffola mozzarella

Hozzávalók:

4 darab buffaló mozarella sajt
4 darab közepes méretű paradicsom
1 doboz rukkola saláta
friss fűszerlevelek
olívaolaj
balzsamecet
durvára darált bors

Elkészítési mód:

A fűszerek leveleit szedjük le és válogassuk ki a legszebbeket. Mossuk meg hideg vízben a rukkola salátát és a fűszerleveleket, majd csepegtessük le róluk a vizet. Rakjuk egy műanyag dobozba, fedjük le és tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy ropogós és friss legyen.

Szeleteljük fel egyforma szeletekre a paradicsomot és a sajtokat. Nagytányér közepére helyezzünk egy csokornyit a ropogós rukkola levelekből, rendezzük el ízlésesen, majd közepére váltakozva sajt és paradicsom karikákat tegyünk. Ha elkészült, szúrjuk át egy rozmaring ággal, daráljunk a tetejére fekete borsot, csorgassuk meg hidegen sajtolt olívaolajjal és balzsamecettel. Mellé pedig rozmaringos kenyércsíkokat kínáljunk.



A második fogás

"A Cool műsorvezetője a pikáns ízek világába kalauzolja el önöket."

Dijoni mustáros bélszín

Hozzávalók:

1 kg marha vesepecsenye
1-1 ág friss bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
1 kg burgonya
1 kisebb méretű sütőtök
4 db tojás sárgája
3 dl tejszín
2 evőkanál dijoni magos mustár
1 teáskanál kurkuma

darált bors
őrölt szerecsendió
1 db cukkini
4-5 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítési mód:

A lehártyázott bélszínt csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot. Vágjuk össze a fűszernövények leveleit, majd forgassuk meg a bélszínt a fűszerlevelekben. Tekerjük be fóliába és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

A körethez főzzük meg a meghámozott burgonyát sós vízben épp úgy, mintha burgonyapürét készítenénk. Ha megfőtt, szűrjük le jól, törjük át, fűszerezzük kevéske őrölt szerecsendióval és keverjünk el benne 2 tojás sárgáját. A tököt vágjuk négyfelé, magjait szedjük ki és forró sütőben süssük meg puhára. A megsült tök húsát kanalazzuk át egy tálba, törjük össze villával, majd fűszerezzük meg szerecsendióval és keverjünk el benne 2 tojás sárgáját. Ha lágynak találjuk, akkor kevéske zsemlemorzsa hozzákeverésével tehetjük szilárdabbá.

Töltsük a nyomózsák egyik felébe a burgonyás, a másik felébe a sütőtökös pépet, majd nyomjuk cukkini szeletekre. Forró sütőbe téve pár perc alatt süssük pirosra.

Vágjuk körülbelül 15-20 dekás egyforma darabokra a bepácolt bélszínt, majd hevítsünk fel egy kevéske olívaolajat egy nagy serpenyőben. Tegyük bele a hússzeleteket és mindkét oldalát közepes lángon süssük körülbelül 5-5 percig.

Közben egy másik serpenyőben készítsük el a mustáros mártást. Öntsük az edénybe a tejszínt, kanalazzuk hozzá a mustárt, szórjuk rá a kurkumát, majd ízesítsük kevéske sóval és darált borssal. Pár perc forralással fűzzük sűrű mártássá.

Tálaláskor nagy tányérok közepére kanalazzunk a mustáros szószból, helyezzük rá a megsütött bélszínt, majd helyezzük mellé a megsütött körítést.



Desszert

"Oszkár pudingjával bárkit elvarázsolhatnak."

Vaníliapuding karamell réteggel

Hozzávalók:

5 db tojássárgája
10 dkg cukor (+extra a tetejére)
fél dl tej
5 dl tejszín
2 db vaníliabab

Elkészítési mód:

Tegyük a tojások sárgáját egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vanília kikapart magjait, a tejet és a tejszínt. Keverjük jól össze, hogy a cukor elolvadjon, majd töltsük teás csészékbe vagy pudingformákba. Helyezzük vízzel feltöltött tepsibe és tegyük előmelegített sütőbe, majd 140-150 fokon 30-35 percig gőzöljük. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Forrás: vacsoracsata.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr97370864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bíborka 2008.03.08. 18:34:55

Oszkár szerintem nagyon jól tud főzni!

barpi 2008.03.09. 10:15:18

Oszkárnak, ha akkora lenne az egoja mint az adagjai, normális ember is lehetne. Végig csak fikázott, aztán feltálalta azokat a finom de nevetséges adagokat. Alig várta, hogy elmenjenek a vendégei, lecsapott a maradékra, amit korábban eldugott. Recept ide vagy oda én 0 pontot adtam volna neki!

Németh Nikolett 2008.08.06. 10:15:54

Nekem Oszkár nagyon tetszett!Nagyon jól nézett ki a deszert és biztos h meg is fogom csinálni!;) Szerintem az ego-jával nincsen semmi baj!Jókat lehetett rajta nevetni ahogyan cikizte pl Somát!hihi


süti beállítások módosítása