Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

3. hét - Steve receptjei

2008.03.20. 06:14 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata kókuszos zöldség leves ragacsos rizs mangóval tofu sült rizstésztával


 
Kollár István
Steve 38 éves és táncosként dolgozik. Az egészséges étkezés és a thai ízek kedvelője. Szerinte egy férfi is tud úgy főzni, mint egy nő. Barátait gyakran meglepi kedvenc ételeikkel. Tökéletes házigazdának tartja magát. Sokat járt külföldön és rengeteg éttermet kipróbált már. A hétköznapi kajákat nem szereti.


Előétel

Kókuszos zöldség leves

Hozzávalók:

3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6 szál thai citromfű
5 dkg galanga gyökér
12 db kaffir lime levél
6 kávéskanál vörös curry paszta
8 evőkanál halolaj
másfél db húsleves kocka
2 doboz kókusztej
30 dkg gomba
10 dkg kaliforniai paprika
fél zöldcitrom leve
csipetnyi pálmacukor
1 csokor korianderlevél
pár szál újhagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési mód:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, majd tegyük bele a curry pasztát. Hevítsük pár percig, utána tegyük hozzá az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk addig, amíg a hagyma puha nem lesz. Tegyük hozzá a felkarikázott galangát, a citromfüvet és a kaffir leveleket, majd forgassuk meg a forró fűszeres zsiradékban. Öntsük fel egy liternyi vízzel, tegyük hozzá a leveskockát, majd lassú tűzön főzzük 15 percig. Öntsük hozzá a kókusztejet, tegyük hozzá a csíkokra felvágott paprikát és a felszeletelt gombát. Ízesítsük csipetnyi cukorral, citromlével, halszósszal, majd tálaljuk leveses tálkákba. Tetejét összevágott korianderlevéllel és újhagymával szórjuk meg.



Főétel

Ragacsos rizs mangóval

Hozzávalók:

50 dkg ragacsos rizs
9 dl kókusztej
8 dkg pálmacukor
csipetnyi só
1 doboz mangókonzerv
1 dl mangólé
2 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítési mód:

Szórjuk a rizst egy tálba, majd alaposan mossuk meg hideg vízben. Szedjük át egy finomlyukú szűrőedénybe, majd tegyük forrásban lévő víz fölé. Fedjük le fedővel és a gőz felett pároljuk körülbelül fél órán keresztül, amíg a rizsszemek meg nem puhulnak.

Egy másik edényben keverjük össze a kókusztejet egy csipetnyi sóval és a pálmacukorral. Öntsük hozzá a forró megpuhult rizst, majd keverjük jól össze.

A mangó szószhoz vágjuk kis darabokra a mangót, tegyük egy kis lábasba, majd öntsünk rá mangólevet. Forraljuk fel és sűrítsük be hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel.

Tálaljuk a ragacsos rizst kis tálkákba vagy félbevágott kókuszdióba, majd a tetejére kanalazzunk a mangószószból.



Desszert.

"Desszert különlegesség a Vacsoracsata elec-tric boggie világbajnokától."

Tofu sült rizstésztával

Hozzávalók:

60 dkg tofu
6 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 maréknyi szójacsíra
20 dkg rizstészta
30 dkg brokkoli rózsa
2 fej vöröshagyma
1 dl szójaszósz
2 evőkanál pálmacukor
1 evőkanál curry paszta
2 evőkanál reszelt friss gyömbér
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítési mód:

Hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajt egy wokban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, utána adjuk hozzá a felaprított sárgarépát, a brokkolit és a szójacsírát. Erős lángon állandóan kevergetve süssük át.

Csorgassuk meg a szójaszósszal, keverjük bele a curry pasztát, az összevágott korianderlevelet, ízesítsük pálmacukorral és reszelt gyömbérrel. Keverjük bele a langyos vízbe beáztatott rizstésztát, a felkockázott tofut, majd az egészet jól forgassuk össze a zöldségekkel.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr39388237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cézár · http://vacsora.blog.hu/ 2008.03.20. 20:43:28

Rút külső és érző szív:-) Jókat főzött:-)

Zsuzsa 2008.03.25. 11:28:54

Steve receptjeihez a hozzávalokat hol vásárolta meg .

marcsi 2008.03.26. 18:38:07

Azt nem tudom, hogy Stewe hol vette meg a hozzávalókat, de talán nagyobb szupermarketekben pl cora elképzelhető, hogy vannak ilyesmik, és gondolom, vannak már ilyen jellegű exkluzív üzletek, amik különleges külföldi izeket árulnak.
Van a józsefvárosi kínai piacnál, a MEKI mellett egy kinai-vietnami (távolkeleti) élelmiszereket forgalmazó üzlet, talán ott is van ilyesmi


süti beállítások módosítása