Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

4. hét - Judit receptjei

2008.03.26. 06:33 - sorozat

Címkék: receptek judit vacsora csata tutajok sajttengeren borjú katonák hagymapáncélban csábító mascarpone a málnásban





Előétel

"Tutajok sajttengeren"

Hozzávalók:

20 dkg trappista sajt
30 dkg füstölt sajt
10 dkg márványsajt
keményítő

bors
szerecsendió
0.8 l húsleves
0.8 l tej

Elkészítési mód:

A tejet és a húslevest öntsük össze és forraljuk fel. Húzzuk le a tűzről és tegyük bele a megreszelt sajtokat, hogy megolvadjanak.

Kicsit hűtsük le és turmixoljuk át, mert a füstölt sajt nem olvad úgy, mint a trappista sajt.

Ezután forraljuk fel és adjuk hozzá a forrásban levő leveshez a vízzel elkevert keményítőt.

Kevergessük, nehogy leégjen és addig, amíg be nem sűrűsödik.

Pirítóssal tálaljuk, amire szintén olyan sajtot olvasztunk, amilyet szeretnek.

Lehet trappista sajt, de lehet füstölt sajt is.



Főétel

"Borjú katonák hagymapáncélban"

Hozzávalók:

8 szelet borjúhús
40 dkg füstölt, főtt bacon szalonna
40 dkg trappista sajt
1 óriási póréhagyma
olívaolaj
víz

bors

Elkészítési mód:

A borjúhúst szeleteljük fel és ütögessük meg, hogy vékony legyen. Majd sózzuk és borsozzuk meg. Kockázzuk fel a bacon szalonnát, a trappista sajtot pedig reszeljük le. Rakjuk a hússzeletekre a baconszalonnát és a reszelt sajtot. Ezután vágjuk végig hosszában a póréhagymát, majd mossuk meg és tegyük bele a töltött borjúhúst. Ha ezzel végeztünk, hajtsuk rá a hagymát és az oldalánál tűzzük össze fogpiszkálóval. Majd öntsük az olajat a serpenyőbe és tegyük bele a húsokat. Pirítsuk meg mindkét oldalát és öntsük fel annyi vízzel, hogy pár percig tudjuk párolni.

KÖRET: TEJSZÍNES BURGONYA

Hozzávalók:

60 dkg burgonya
0.5 l főzőtejszín
1 zöldségleves kocka
víz

bors

A burgonyát vágjuk karikákra és sózzuk meg. Olvasszuk fel a zöldségleves kockákat egy kevés vízben, majd öntsük hozzá a tejszínt és az egészet sózzuk meg. Keverjük össze a burgonyával és a kapott masszát öntsük egy tepsibe. Végül egy órán keresztül süssük készre.

SALÁTA:

Ízlés szerint idénysalátát tépkedjünk össze (rukkola, fejes saláta, madársaláta) majd adjuk hozzá a koktél paradicsomot, a lilahagymát, parajlevelet és a kígyóuborkát. Végezetül locsoljuk meg balzsamecettel és olívaolajjal, s tálaljuk.



Desszert

"Csábító mascarpone a málnásban"

Hozzávalók:

0.5 kg mascarpone
30 db babapiskóta
60 dkg gurulós málna
3 db tojás
3 cs. vaniliáscukor
ízlés szerint cukor
1 citrom leve
tejszín
ízlés szerint illatos likőr

Elkészítési mód:

Válasszuk szét a tojásoknál a fehérjét és a sárgáját. Az utóbbit kikeverjük mascarponéval, cukorral és vaníliás cukorral, hogy fehér legyen.

A tejszínt kemény habbá keverjük és végezetül pedig mascarpónéval. Ezután a málnát is turmixoljuk össze cukorral és citrom lével. Egy szitán passzírozzuk át, hogy ne kerüljenek bele a magok. Majd ha végeztünk, forgassuk meg egyenként a málnapépbe a babapiskótát. Öntsünk egy tál aljába mascarponét és rakjuk bele a babapiskótát, majd megint mascarpone és babapiskóta, míg tele nem lesz a tál. Ha végeztünk szórjuk meg kakaóporral és öntsük le málnapéppel.

forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr1396620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása