Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

4. hét - Achilles receptjei

2008.03.27. 06:10 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata báránygerinc polentával napsütötte narancshegyek tagliattele con pesto alla siciliana





Előétel

"Tagliattele con pesto alla siciliana"

Hozzávalók:

1 csomag fehér tojásos tagliorini tészta (500gr)
2 csomag olasz szárazparadicsom (20-30dkg)
zöld pesto szósz mozarella di buffala
vaj
szűz olívaolaj

Elkészítési mód:

A tésztát készítsük elő, majd tegyünk bele egy kevés sót és egy kis szűz olivaolajat a felforralandó vízbe. Közben vegyünk elő két maroknyi olasz száraz paradicsomot és szeleteljük darabokra. Mi közben melegszik a víz, tegyünk a serpenyőbe egy kis szűz olívaolajat és mikor forró, akkor dobiuk bele a száraz olasz paradicsomot. Ameddig a paradicsom színe el nem megy, addig tegyük félre a tűztől. Utána tegyünk bele 5 nagy kanálnyi zöld pesto szószt és tegyük vissza a serpenyőt a tűzre. Ahogy keveriük a pestot a száraz paradicsommal, adiuk hozzá a vajat (kb. 2 dobó kocka méret). Ha forr a víz, tegyük bele a tésztát és hagyjuk főni 8 percig. Amikor a tészta kész, szedjük ki a vízből és tegyük a szószos serpenyőbe, tűz felett 1-2 percig forgassuk (közben tehetünk hozzá még egy kis vajat), miközben hozzá tesszük a mozarella di buffala-t is. 1-2 perc után kész.



Főétel

"Báránygerinc polentával"

Hozzávalók:

1 kg bárányborda
4-5 evőkanál balzsamecet
4-5 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss mentalevél

darált bors
10 dkg liszt
20 dkg kukoricadara
20 dkg gorgonzola sajt
2 evőkanál vaj

Elkészítési mód:

Terítsük szét a bárányborda szeleteket egy nagy tálcára, majd daráljunk rá borsot és hintsük meg sóval. Tépkedjünk rá a friss mentalevelekből, bordánként egy-egy levéllel, majd csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel. Tegyük egymás tetejére a befűszerezett bordákat és pár órára rakjuk be a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Míg a hús a hűtőben érlelődik, készítsük el a polentát. Forraljunk fel egy lábasban egy liternyi vizet, tegyük bele a vajat, majd ízesítsük sóval. Ha felforrt, lassan állandó kevergetéssel csorgassuk bele a kukoricadarát. Főzzük körülbelül 5-6 percig, de közben mindig kevergessük, mert könnyen leéghet. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a kis darabokra morzsolt gorgonzola sajtot.

Tálalás előtt forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd csorgassunk bele kevéske olívaolajat. A bepácolt báránybordákból tegyünk bele és erős lángon süssük pirosra mindkét oldalát.



Desszert

"Napsütötte narancshegyek"

Hozzávalók:

6 db tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor
1 csomag sütőpor

Krémhez:

fél citrom kifacsart leve
1 citrom lereszelt héja
2 dl narancslé
8 dkg porcukor
1 db tojás
2 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz
2 dkg vaj

Elkészítési mód:

Üssük a tojások fehérjét egy nagy keverőtálba, majd kezdjük el keményhabbá verni. Ha már habosodik a fehérje, kis adagokban keverjük hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. Egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját is, majd verjük még 2-3 percig és utána óvatosan dolgozzuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt kerek peremes tortaformába, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 130-140 fokon süssük 25-30 percen keresztül.

A krémhez keverjük habosra egy tálban a citromlevet, citromhéjat, narancslevet, cukrot, tojást, étkezési keményítőt és a puha vajat. Kevergetve lassú tűzön forraljuk fel és alacsony hőmérsékleten főzzük körülbelül egy percig, míg a krém besűrűsödik.

Vágjuk kétfelé a tortalapot, majd kenjük meg a narancsos krém felével. Tegyük vissza rá a tetejét, kenjük meg az oldalát és a tetejét is a krémmel. Felszeletelt narancskarikákkal dekoráljuk. 

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr42398087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása