Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

5. hét - Horváth Éva receptjei

2008.04.03. 06:45 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata horváth éva sajtfondu rétes kosárka bazsalikomos epersalátával wellington bélszín




Előétel

"Sajtfondu"

Hozzávalók:

krémsajtok (többféle ízben, a lényeg, hogy legyen benne füstölt sajt)

bors
zöldségek (zeller, répa, uborka)
húsok (virsli, főtt sonka, selyemsonka)

Elkészítési mód:

A krémsajtokat melegítsük fel egy fondu tálban és vágjuk csíkokra a zöldségeket, a húsokat pedig kockákra.



Főétel

"Wellington bélszín"

Hozzávalók:

1,5 kg bélszín
500 g gomba
20 dkg libamáj
1 csomag leveles tészta
10 db burgonya
1 fej brokkoli
2 db tojás sárgája
1 pohár tejföl
20 dkg bacon
10 dkg trappista sajt (reszelve)

Elkészítési mód:

A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. A bepácolt húst forró serpenyőben mindkét oldalán elősütjük.

A gombából pépet készítünk, beletesszük egy serpenyőbe, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Amikor már elfőtt a saját párolóleve, meghintjük pár evőkanál liszttel, majd összekeverjük és levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, belekeverünk 1 db tojás sárgáját.

Tegyük az elősütött bélszíneket egy tepsire, majd fedjük be a tetejét a gombapéppel, helyezzünk rá libamájszeleteket, majd csomagoljuk be a leveles tésztával. Tegyük forró sütőbe és 180 fokon süssük körülbelül 35-40 percen keresztül. Ha elkészült, szeleteljük egy centi vastagságúra, majd párolt brokkolival és sült héjas burgonyával körítsük.



Desszert

"Rétes kosárka bazsalikomos epersalátával"

Hozzávalók:

1 kg túró
1 csomag leveles tészta
10 dkg mazsola
édesítőszer
1 doboz tejföl
1 citrom héja
rétestészta
2 db joghurt
eper
bazsalikom
méz
gyömbér

Elkészítési mód:

Keverjük össze a túrót a tejföllel, az előre beáztatott mazsolával és a citrom héjával. Majd tegyük bele a leveles tésztába, aztán süssük a sütőben 10 percig. Csöpögtessük le joghurttal. Keverjünk még bele egy kis mézet, gyömbért, a tetejére pedig epret rakjunk és hintsük meg bazsalikommal.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr53408510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

judit 2008.05.01. 08:17:54

A vizsgamunkám volt a bélszin a suliban,nagyon nehéz,és pepecs munka!Gratulálok Éva igazán ügyes és kreatív voltál!!!!!

LEVYKE 2008.08.11. 12:44:10

igen jól főz Éva