Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

5. hét - Bárdosi Sándor receptjei

2008.04.05. 06:53 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata bárdosi sándor fürj eszencia leves baconba tekert füstölt fürjtojással töltött fürjpecsenye vadrizzsel marcipános mascarponés krémmel töltött barack gyümölcsmártással




Előétel

"Fürj eszencia leves"

Hozzávalók:

konyhakészfürj
sárgarépa
fehérrépa
zeller
karalábé
petrezselyem
fokhagyma
egész bors

víz

Elkészítési mód:

A megtisztított és megmosott fürjeket hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni. Ha felforrt, a tetejéről szedjük le a habot. Amikor a húsok félig megpuhultak, beletesszük a zöldséget a levesbe és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön tovább főzzük. Óvatosan kiemeljük a fürjeket, majd a levest átszűrjük. A zöldség- és húsbetéttel együtt csészében, forrón tálaljuk.



Főétel

"Baconba tekert füstölt fürjtojással töltött fürjpecsenye vadrizzsel"

Hozzávalók:

bacon
füstölt fürjtojás
konyhakész fürj
gomba
kakukkfű
tárkony
vadrizs

Elkészítési mód:

A megtisztított fürjeket kívül-belül alaposan megmossuk, kakukkfűvel és tárkonnyal megszórjuk. Belsejüket füstölt fürjtojással megtöltjük, majd a fürjeket baconba tekerjük. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A fürjeket tepsibe rakjuk, a gombaszeleteket mellé szórjuk és készre sütjük. Vadrizzsel tálaljuk.



Desszert

"Marcipános-mascarponés krémmel töltött barack gyümölcsmártással"

Hozzávalók:

felezett barack befőtt
marcipán rúd
mascarpone
gyümölcsjoghurt
menta

Elkészítési mód:

A mascarponét és a marcipánt összedolgozzuk. A felezett barackbefőtteket megtöltjük a krémmel. Sütőbe tesszük annyi időre, hogy a töltelék rápiruljon. A tányérokra gyümölcsjoghurtot rakunk, erre helyezzük rá a barackot. A tetejét mentával díszítjük.


Forrás: vacsoracsata.tv


A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr17411524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása