Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

7. hét - Falusi Mariann receptjei

2008.04.18. 18:11 - sorozat

Címkék: rtlklub receptek falusi mariann citrus torony cékla rizottó thai kókuszos csirkeleves





Előétel

"Thai kókuszos csirkeleves"

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell filé
1 doboz (400 ml) kókusztej
1 kis fej vöröshagyma
3 szál újhagyma
1 evőkanál curry fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj
1 db paradicsom
1 csokor friss korianderlevél
1 db csirkeleves kocka
darált bors

Elkészítési mód:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy kisebb fazékban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát. Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, majd szórjuk rá a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, hogy a fűszerkeverék a forró zsiradékban jól kioldódjon. Tegyük bele a vékony, ujjnyi csíkokra felvágott csirkehúst, fűszerezzük kevéske darált borssal, összevágott korianderlevéllel, majd adjuk hozzá a leveskockát. Ezután ízesítsük sóval, majd kis lángon pároljuk pár percig. Ha már a pároló lé kezd elfőni, öntsünk rá a kókusztejet és körülbelül a félliternyi vizet. Főzzük 10-15 percig, majd ha a hús megpuhult, tegyük hozzá a kockára felvágott paradicsomot és a felkarikázott újhagymát. Azonnal tálaljuk leveses tálkákba, melléje egy-egy szelet kenyeret kínáljunk.




Főétel

"Cékla rizottó"

Hozzávalók:

500 g cékla
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg rizottórizs
1,2 liter zöldség alapleves

darált bors
1 csokor zöldpetrezselyem
12 dkg lágyabb kecskesajt
50 g vaj

Elkészítési mód:

A céklákat mossuk meg alaposan, majd sós vízben főzzük puhára. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra.

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk pár percig.

Tegyük hozzá a rizottórizst és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni. Amikor elfőtt a leve, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg a rizsszemeket, és ha nem elég puhák, akkor a leírt mennyiségű folyadék mellett egy kevés vizet is adjunk hozzá.

Keverjük bele az összekockázott céklát és pár percig forraljuk össze. Morzsoljuk rá a friss vajat, majd óvatosan keverjük bele.

Tálaláskor szórjuk rá a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyem zöldet. Akkor a legfinomabb, ha a rizottónk folyós, mint egy főzelék.

Kitűnő húsnélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogyasztható.



Desszert

"Citrus torony"

Hozzávalók:

2 db rózsaszín grapefruit
2 db sárga grapefruit
4 db narancs
4 db mandarin
1 dl limonchelló likőr
fél maréknyi pisztácia

Elkészítési mód:

Hámozzuk meg a gyümölcsöket úgy, hogy a fehér bőrét is vágjuk le róla, majd szeleteljük ujjnyi vastagságúra. A tányéron egymás fölé rakjuk a szeleteket, de úgy, hogy a szélesebb szeletek kerüljenek alulra és majd a keskenyebbekkel folytassuk, hogy az egész tornyot alkosson.

Csorgassuk meg az egészet a likőrrel, majd szórjuk meg a felaprított pisztáciával.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr2431785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.