Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

8. hét - Dombóvári Vanda receptjei

2008.04.22. 13:59 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata dombóvári vanda tárkonyos borjúpörkölt sültpaprika krémleves aszalt szilvával töltött piskóta fahéjas vaníliás szósszal





Előétel

"Sültpaprika krémleves"

Hozzávalók:

7 pritamin (vagy piros kaliforniai) paprika
2 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál friss gyömbér
1 teáskanál köménymag
5 db sárgarépa
2 teáskanál cukor
425 g paradicsompüré
6 dl víz
300 ml tejszín

fehér bors

Elkészítési mód:

A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk. Forró olajban megpirítjuk a hagymákat, gyömbért, fűszermagokat. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk.

Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a végén megcukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, egy szitán pedig átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.



Főétel

"Tárkonyos borjúpörkölt"

Hozzávalók:

borjúcomb
4 fej vöröshagyma
1-2 gerezd aprított fokhagyma
pirospaprika
erős pista
paradicsom
fehér paprika

2 dl húsleves
egy csipetnyi tárkony
majoranna

Elkészítési mód:

Borjúcombot apró kockákra vágva vöröshagymában pároljuk, hogy a szaft jó sűrű legyen. Rakhatunk még bele 1-2 gerezd aprított fokhagymát is. Üvegesedés után meghintjük jófajta pirospaprikával, egy kis erős pistával. Vízzel dúsítjuk, majd friss paradicsomot, fehér paprikát teszünk bele. Utána egy kis sót és egy csipetnyi tárkonyt is beletehetünk, majd egy kevés majorannát.





Desszert

"Aszalt szilvával töltött piskóta, fahéjas vaníliás szósszal"

Hozzávalók:

8 tojás
vaníliacukor
liszt
fahéj
vaníliarúd
tej

Elkészítési mód:

Piskótatésztát a klasszikus módon kikeverjük, majd a tortaformába öntött masszába belehelyezzük és rakunk bele aszalt szilvát is. Megsütjük, majd tálaláskor meghintjük fahéjjal és leöntjük vaníliaszósszal.


Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr99436988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

cézár · http://vacsora.blog.hu/ 2008.04.22. 17:45:43

Nagyon édes volt a Vanda:-)

zuzmika 2008.09.02. 19:22:52

Vanda eddig is nagyon szimpatikus volt, de a műsorban rendkívüli lelki gazdagságról is tett tanúbizonyságot. Öröm volt nézni! Köszönjük!

Irma 2008.09.16. 20:19:24

Most főztem meg a paprikakrém levest, nagyon finom lett, máskor is el fogom készíteni.