Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

8. hét - Debreczeni Zita receptjei

2008.04.23. 07:32 - sorozat

Címkék: receptek sushi debreczeni zita vacsora csata süét banán miszo leves






Előétel

"Miszo leves "

Hozzávalók:

póréhagyma
vörös miszo paszta
szárított alga
tofu

Elkészítési mód:

Egy liter vízben két evőkanál miszo pasztát kikeverünk és felforralunk, egy kevés vékonyra vágott póréhagymát (újhagymát, lilahagymát), továbbá vakamét beleszórunk és chilivel vagy borssal ízesítjük. Ha felforrt a leves, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tofut és a szárított algát.



Főétel

"Sushi"

Hozzávalók:

kerek szemű (rizottó) rizs
rizs-ecet
szárított nori-lapok (papírvékony algalapok)
wasabi (zöld színű japán torma)
shoyu (japán szójaszósz)
gari (ecetben eltett gyömbérszeletek)
wakegi (újhagyma)
nyers hal

Elkészítési mód:

Helyezzünk egy ív norit a bambusztekercsre. Nedvesítsük be a kezünket és tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére. Kenjük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen a feltekerés miatt. Tegyük a sushi rizsre a zöldséget vagy a hússzeleteket hosszanti irányba (aki szereti a wasabit, akkor ő azt is rakhat bele). Ezután kezdjük el feltekerni a bambusz lap segítségével a norit. Figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan le legyen zárva. Miközben óvatosan feltekertük, kicsit préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét a készülő sushi tekercs, de ügyeljünk rá, hogy ne nyomjuk szét. Miután ez megvan, távolítsuk el a bambuszt és óvatosan nyomkodjuk szét a sushi-t a hosszanti végein, majd tekerjük fel. Ha kész, vegyünk elő egy nedves kést és szeleteljük fel vele a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre. Vigyázzunk arra, hogy a késsel egyenesen lefele szeljünk és ne fűrészelve vágjunk, mert akkor széthullhat vágás közben a sushi.



Desszert

"Sült banán"

Hozzávalók:

tempera liszt
banán
tojás
olaj

Elkészítési mód:

Keverjük össze a lisztet egy kevés vízzel, majd adjunk hozzá egy tojássárgáját. Hempergessük meg benne a banánt és süssük meg olajban, majd a végén öntsük le mézzel.


Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr72437399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cézár · http://vacsora.blog.hu/ 2008.04.24. 10:48:32

A sushit hétvégén én is megcsinálom. Egyszerűnek tűnik:-)


süti beállítások módosítása