Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

9. hét - Delhusa Gjon receptjei

2008.05.05. 18:53 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata delhusa gjon tarator albán joghurtos uborkasaláta pogácsával száármá szőlőlevélben töltött ízesített darálthús hurmasice cukorszirupos sütemény





Előétel

"Tarator / Albán joghurtos uborkasaláta pogácsával"

Hozzávalók:

Saláta:

4 db kígyóuborka
5 gerezd fokhagyma
2 doboz tejföl
2 doboz joghurt
őrölt bors

olaj
piros paprika

Pogácsa:

3/4 kg liszt
1 kanál só
1 csomag sütőpor
1/2 bögre olaj
2 db tojás

Elkészítési mód:

Saláta:

Hámozzuk meg és reszeljük le a kígyóuborkát. Ezután tisztítsuk meg a fokhagymát és adjuk hozzá a lereszelt uborkát. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük hozzá a tejfölt és a joghurtot. Ízlés szerint sózzuk meg és öntsünk a tetejére egy kevés olajat, majd végezetül szórjuk meg pirospaprikával. (ehhez együk a pogácsát)

Pogácsa:

Egy nagy tálba öntsünk lisztet, sót és sütőport. Ezt keverjük össze és a közepébe készítsünk egy lyukat, amibe öntsük bele az olajat, az egy egész tojást és az egy darab tojás sárgáját. A megmaradt tojás fehérjét tegyük egy bögrébe és rakjuk be a hűtőbe. Gyúrjuk össze és lassan öntsük hozzá a fél liter szénsavas ásványvizet, majd gyúrjuk tovább. A gyúródeszkát hintsük meg liszttel és gyúrjuk tovább a tésztát. Egy kör alakú tepsit kenjünk ki margarinnal és tegyük bele a tésztát. Szúrjunk rá lyukat egy villával. Ezután 200 fokon süssük egy óráig. Ha kész, vegyük ki és kenjük meg a tetejét a maradék tojásfehérjével.


 


Főétel

"Száármá / Szőlőlevélben töltött ízesített darált hús "

Hozzávalók:

5 db vöröshagyma
olaj
1 kg darált hús
1 evőkanál piros paprika
6 pohárnyi rizs
őrölt bors
vegeta
szőlőlevél
2 db tojás
1 doboz joghurt

Elkészítési mód:

Pirítsuk meg a vöröshagymát az olajon, majd ha üvegesre pirult, adjuk hozzá a darált húst, a pirospaprikát és a megmosott rizst. Szórjunk rá sót, borsot, pirospaprikát és vegetát. 10 perc múlva vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk egy kicsit hűlni. Vegyük elő a szőlőlevelet, mossuk meg és töltsük meg a darált hússal. Tekerjük össze (a levél eres része legyen belül). A hússal töltött leveleket szépen egymás mellé rakva helyezzük el. Öntsünk rá meleg vizet, de úgy, hogy az egészet ellepje, majd fél órát főzzük lassú tűzön, hogy ne essen szét. Két tojást összekeverünk 1 doboz joghurttal, ezt ráöntjük és ezt is 10 percig főzzük. Pogácsával vagy kenyérrel szervírozzuk.


Desszert

"Hurmasice / Cukorszirupos sütemény"

Hozzávalók:

2 db tojás
1 doboz joghurt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1/2margarin
3/4kg liszt
olaj

Elkészítési mód:

Tegyünk egy nagy tálba tojást, joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot, egy joghurtos pohárnyi olajat és egy kevés margarint. Turmixoljuk össze és adjuk hozzá a lisztet. Gyúrjuk rúd alakúra és szaggassuk kis pogácsa formákra. Majd formáljuk téglalap alakúra és tekerjük fel egy rudacskára. Rakjuk egy tepsibe és a 200 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül fél óráig süssük 100 fokon, lassú, légkeveréses sütőben. Az utolsó 10 percben vegyük le a légkeverést és állítsuk vissza a hőfokot 200-ra. Míg sül, addig tegyünk fel 1/2 liter vizet forrni 1 kg cukorral és citromhéjjal. Majd süssük még 10 percig. Ha a tészta kész, tegyük bele egy mély tálba és a kihűlt szirupot öntsük rá. 1 napig hagyjuk állni, hogy a tészta jól beszívja a szirupot.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr11455344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judo 2008.06.04. 15:22:27

Nagyon sokat kinlódhatott szegényke vele-jó ötlet volt-Szupper:)


süti beállítások módosítása