Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

9. hét - Koós Réka receptjei

2008.05.08. 20:23 - sorozat

Címkék: receptek koós réka vacsora csata francia hagymaleves bogyós kevert sütemény paprikás szűzérmék





Előétel

"Francia hagymaleves"

Hozzávalók:

3 nagy vöröshagyma
2 tojássárgája
liszt
1liter húsleves

bab
vaj

Elkészítési mód:

A vöröshagymát csíkokra (karikákra) vágjuk, megfonnyasztjuk egy kevés vajon, majd megszórjuk liszttel és tovább pirítjuk. Ezután felöntjük húslevessel és egy picit így is főzzük. A hagyma felét kivesszük a levesből és összeturmixoljuk a tojás sárgájával. Ha ez kész, óvatosan visszatesszük a levesbe és pirított kenyérdarabokkal és reszelt sajttal tálaljuk.


 

Főétel

"Paprikás szűzérmék"

Hozzávalók:

3 dl tejszín
körülbelül 60dkg sertés szűzpecsenye
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kis konzerv sűrített paradicsom

bors
szerecsendió
körülbelül 15 szelet bacon

Elkészítési mód:

A tejszínt felforraljuk, belerakjuk a paprikát, a paradicsompürét és a fűszereket. A szűzpecsenyét kis karikákra vágjuk, bacon-be csavarjuk. Ezután beletesszük egy kerámiatálba és ráöntjük a szószt. Betesszük a sütőbe, ahol 10-15 perc alatt 190 fokon megsütjük.

Desszert

"Bogyós kevert sütemény"

Hozzávalók:

250 g vaj
400 g liszt
1 kávéskanál sütőpor
250 g cukor
gyümölcs
4 tojás

Elkészítési mód:

A puha vajat a cukorral kikeverjük, belerakjuk egyenként a tojásokat, hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet. Egy tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és beletesszük a tésztát. Majd rárakjuk a gyümölcsöket és tejszínhabbal tálaljuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr7460389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.