Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

10. hét - Nádas György receptjei

2008.05.14. 19:49 - sorozat

Címkék: receptek nádas györgy lestyános kukoricakrémleves pulykamellfilé gombaábrándokkal tökös mákos meggyes batyu vaníliaöntettel







Előétel

"Lestyános kukoricakrémleves"

Hozzávalók:

4 cső kukorica
2 szál sárgarépa
1 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma
4 dl tej
2 evőkanál keményítő

őrölt bors
1-1 csokor lestyán és petrezselyemzöld
5-6 szem egész bors

Elkészítési mód:

Csomagoljuk ki a kukoricákat a csuhéból, majd egy éles késsel vágjuk le a szemeket. A csutkákat törjük kétfelé, majd tegyük egy fazékba. Adjuk hozzá az egyik felszeletelt sárgarépát, pár szál lestyánt és a petrezselyem zöldjét. Sóval és pár szem egész borssal ízesítsük. Öntsük fel vízzel és főzzük legalább tíz percig.

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá finomra összezúzott fokhagymát, majd pároljuk egy percig. Tegyük bele a kukoricaszemeket és a másik felvágott répát is. Sóval, összevágott lestyánnal és őrölt borssal ízesítsük. Pároljuk legalább tíz percig, majd öntsük fel a kukoricacsutkás alaplével. Főzzük még öt percig és utána öntsük bele a tejet.

Forraljuk ki jól, majd kézi mixerrel pürésítsük. Finomlyukú szitán passzírozzuk át és még forrón kis leveses tálkákba tálaljuk. Tetejét frissen összevágott lestyánnal díszíthetjük.


 


Főétel

"Nádas Gyuri pulykamellfiléje, gombaábrándokkal"

Hozzávalók:

4 db tenyérnyi pulykamell
1/2 l tej
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
25 dkg champion gomba
2 dl száraz fehér bor
15 dkg reszelt sajt
világos vagy dijoni mustár
rozmaring
kakukkfű
bazsalikom

fehérbors
babérlevél
liszt

Elkészítési mód:

A fokhagyma felét apróra vágjuk, s a tejbe aprítjuk, majd belehelyezzük a 4 lecsontozott pulykamellet és a hűtőben 2-3 óráig állni hagyjuk. Közben a vajat alufix edényben felhevítjük, majd a fenti idő elteltével a pulykamelleket megpirítjuk benne úgy, hogy csak a külseje piruljon meg, ezután a pulykamelleket félrerakjuk.

A kockára vágott vöröshagymát és a maradék fél fokhagymát vajban üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a fűszereket (bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, babérlevél), s ezt körülbelül 8-10 percig lefedve lassú tűzön pirítjuk.

Ezután apró kis kockára vágjuk a meghámozott gombát és hozzátesszük a hevülő fűszerekhez. Mikor már levet eresztett a gomba, akkor megszórjuk fehérborssal és sóval ízesítjük.

Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a mustárt, majd kevergetve besűrítjük liszttel a mártást, lefedve körülbelül 4-5 percig lassú tűzön hagyjuk, majd felöntjük a fehérborral, s ismét körülbelül 4-5 percig lassú lángon, fedő alatt hagyjuk. Ezután a kivajazott tepsibe helyezzük egymás mellé a pulykahusikat, utána nyakon öntjük a gombás mártással és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 150 C fokon körülbelül 15-20 percig aranybarnára sütjük.


Desszert

"Tökös, mákos, meggyes- batyu, vaníliaöntettel"

A desszert receptje titkos. :(


Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr1468869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rusits Rita 2008.08.21. 21:37:08

Kedves Nádas György!
Lenyűgözött a pulykamellfilé gombaábrándokkal viszont sajnálattal vettük tudomásul, hogy az isteni sült alma receptje titkos, vagy mégis elküldi nekünk?
Köszönettel: Rusits Rita

Oddijana 2008.08.22. 20:56:56

Szia Bumbikám!

A kukoricaleves is isteni. A gombáról meg úgyis már ideje beszélni egy szappanopera közben, amikor a férfiak elmenekülnek. Örülök, hogy legalább a tévében láthatlak, mert a telefonszámod nem tudom megszerezni, pedig annyi minden történt és régen ettünk egy jót együtt.
Az én számom: 31/8956602
e-mail: evur.oddijana@gmail.com
Szeretettel ölellek: Medve (alias Sebi Évi)


süti beállítások módosítása