Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

10. hét - Szily Nóra receptjei

2008.05.16. 18:37 - sorozat

Címkék: receptek szily nóra túró mousse ricotta mousse ráknyárs pestos farfalle tésztával salátával mediterrán paradicsomleves





Előétel

"Mediterrán paradicsomleves"

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
3 fehérrépa (lehetőleg zsengék)
1 kisebb zeller
pár levél friss bazsalikom
2 hámozott olasz paradicsomkonzerv

bors
1 evőkanál cukor
néhány szelet kenyér
chedar sajt

Elkészítési mód:

Olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felaprított, karikára vágott zöldségeket, és pároljuk. A hámozott paradicsommal együtt főzzük puhára, majd pépesre turmixoljuk egy botmixerrel. Közben kóstolgatva lehet fűszerezni! Mellé chedaros pirítóst lehet kínálni, de ha a tetejét parmezánnal megszórjuk, úgy is finom!


 

Főétel

"Ráknyárs pestos farfalle tésztával, salátával"

Hozzávalók:

fejenként 4db 16-20-as méretű rákfarok
1 gerezd fokhagyma
grill fűszersó
koriander

Pesto:

fél deci olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
fél marék fenyőmag
1 marék friss bazsalikom levél
5-6 dkg parmezán

bors
farfalle tészta
néhány szelet színes kaliforniai paprika
madársaláta
ruccola saláta
díszítéshez néhány koktélparadicsom

Elkészítési mód:

A megpucolt rákfarkakat leöntjük olívaolajjal, megszórjuk a fűszersóval, friss korianderrel és az összeaprított fokhagymával – hagyjuk pácolódni, majd pálcára fűzve serpenyőben sütjük készre, ami néhány perc csupán!

A pestohoz a hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk, a lényeg, hogy jó sűrű legyen – közben érdemes kóstolgatni.

A tésztát sós vízben félpuhára főzzük, majd olívaolajon az apróra vágott kaliforniai paprikával összeforgatjuk, és a tálalás előtt a pestot is hozzáadjuk. (Kis pestot tegyünk félre, mert azzal díszíthetjük a tányért.)

A salátához egy-egy adag madársalátát és ruccolát nyakon öntünk olívaolajjal, kis balzsamecettel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és néhány félbe vágott koktélparadicsommal tálaljuk.

Desszert

"Túró mousse- Ricotta mousse "

Hozzávalók:

25 dkg fehér csoki (bármelyik táblás jó)
35 dkg ricotta (olasz túró)
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
3 dl tejszín
30 dkg fagyasztott málna
pici málnaecet
3 evőkanál méz
2 szál friss kakukkfű

Elkészítési mód:

Felolvasztjuk a fehércsokit. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét pedig felverjük 10 dkg cukorral. Felverjük a tejszínt is és a ricottát áttörjük. A megolvadt csokiba mindezeket egymás után belekevergetjük. Pici citromhéj vagy vaníliáscukor mehet bele ízesítőként – de nem muszáj. Hűtőben picit még szilárdulhat a tálalásig.

Málnaszósz: (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez, ha friss van, még jobb). A málnát a hozzávalókkal megfőzzük (víz nem kell bele), majd kivesszük a kakukkfüvet és a mártást botmixeljük, szűrőn átcsorgatjuk, hogy megszabaduljunk a magocskáktól.

Kis gombócokat formálunk egy fagyiskanállal vagy habnyomóval a tányérra, mellé málnamártást csorgatunk, és néhány szem málnával csinosítjuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr56472847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Jancsár Terézia 2008.11.17. 16:16:29

Mi a málnaszósz összetevője?Mi az összetevők sorrendje?Hol lehet venni málnaecetet?KÖSZÖNÖM!