Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

11. hét - Bodrogi Gyula receptjei

2008.05.20. 18:35 - sorozat

Címkék: receptek kemencében sült fácánleves egybesült malac gyümölcsrizs





Előétel

"Kemencében sült fácánleves"

Hozzávalók:

2 db fácán
3-4 db csirke csirkenyaka
1 db pulykaszárny
1 adag vegyes leveszöldség
2 db paradicsom
2-3 karika erős-zöld paprika
ízlés szerint só
bors
egy csipetnyi vegeta

Elkészítési mód:

A megtisztított hozzávalókat egy cserépedénybe tesszük, felöntjük vízzel és fél dl whiskyvel. Az edény tetejére egy káposztalevelet teszünk és lefedve betesszük a sütőbe, és körülbelül 2 óráig főzzük, majd tálaljuk.


 

Főétel

"Egybesült malac"

Hozzávalók:

1 egész malac
fél liter mustár
1 csomag sült hús fűszerkeverék

darált bors
5-6 gerezd fokhagyma
2 libacomb
2 alma
2 fej vöröshagyma
1 üveg fehérbor
sör
víz

Körethez:

burgonya
petrezselyem
vegeta

Elkészítési mód:

A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, a sót és a darált borsot egy kis edényben összekeverjük.

A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, petrezselyemmel és vegetával összekeverve tálaljuk.

Desszert

"Gyümölcsrizs"

Hozzávalók:

12 dkg rizs
8 dl tej
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 csipetnyi só
1 db vegyes gyümölcskonzerv
díszítéshez tejszínhab, illetve csoki reszelék

Elkészítési mód:

A rizst lassú tűzön megfőzzük, majd cukorral és egy csipetnyi sóval ízesítjük. A tejszínt habbá verjük és finoman hozzákeverjük a kihűlt rizshez. Ezek után a leszűrt gyümölcsöket is finoman hozzá adjuk, kelyhekbe tesszük és lehűtjük. Díszítésképpen tejszínhabot fújhatunk a tetejére, illetve meghinthetjük csoki reszelékkel.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr55479083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Minas 2008.05.21. 21:52:52

A Vacsoracsata legjobb menüje. Igazi magyar szájíznek való. Gazdag, egyszerű leves és főétel és egy könnyed desszert. (Ha nem kemény a rizs:))
Nyilván ez szubjektív, de ennél jobb nem volt és nem is lehet a műsorban.

No.1.