Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

11. hét - Gönczi Gábor receptjei

2008.05.22. 18:36 - sorozat

Címkék: receptek palócleves gönczi gábor mexikói csirke csőben sütött epres palacsinták





Előétel

"Palócleves"

Hozzávalók:

30 dkg marhahús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem

Elkészítési mód:

Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk.) Ha ez megvan, öntsük fel 1,5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt

zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

Főétel

"Mexikói csirke"

Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 doboz kukoricakonzerv
1 doboz vörösbabkonzerv
10 dkg marinált paprika
5 dkg mazsola
1 bögre rizs
őrölt kömény
1 teáskanál curry por

bors

Elkészítési mód:

A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, a tűzről lehúzva beleszórjuk a köménymagot. Rádobjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ha a hús megpirult, kivesszük és félretesszük. Az olajon a rizst üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a kukoricát, a kockára vágott paprikát, a babot és a mazsolát. Visszatesszük a húst és felengedjük vízzel. Beleszórjuk a curryt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve készre pároljuk.


 

Desszert

"Csőben sütött epres palacsinták"

Hozzávalók:

350 g liszt
4 db tojás
1 evőkanál porcukor
6 dl tej
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez

Töltelékhez:

2 dkg vaj
50 dkg eper
3 dl tejszín
4 db tojás sárgája
1 evőkanál citromlé
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítési mód:

Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet. Ügyeljünk, hogy ne legyen csomós. Ha a palacsintatésztát túl sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk.

Palacsintasütőben hevítsünk fel egy kevés olajat, öntsünk bele a tésztából annyit, hogy szép vékonyra el tudjuk teríteni, majd vékony palacsintákat süssünk belőle. Egy kevéske reszelt citromhéjat keverhetünk a tésztába, érdekesebb lesz tőle az íze.

A töltelékhez tegyük egy kis tálba a tejszínt, üssük bele a tojások sárgáját, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Tegyük vízgőz fölé, majd állandóan kevergetve addig melegítsük, még besűrűsödik. Vegyük le a gőzről és hagyjuk kihűlni.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a megmosott és lecsepegtetett eperszemeket, erős lángon hevítsük körülbelül fél percig és utána keverjük a tejszínes krémhez.

A megsütött palacsintákat töltsük meg az epres töltelékkel, tekerjük fel, majd tegyük egy vajjal kikent tűzálló tálba. Tetejére kanalazzunk a töltelékből, szórjuk meg porcukorral és szeletelt mandulával. Forró sütőben 20 perc alatt süssük pirosra.

A töltelékek alapját elkészíthetjük vaníliás pudingkrémből is!

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr95482692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiss fatime 2008.05.22. 18:49:28

szeretnem ha úgy lenne leírva a Gőnci receptje ahogy ö csinálta

dorka 2008.05.22. 19:36:23

Csatlakozom az elöttem szólóhoz:nem ez a recept készült el.....

Schmidt Éva 2008.05.22. 19:37:31

Egyetértek az előttem szólóval. A megjelent recept teljesen eltér a tv-ben bemutatott étel elkészítésétől. A szósz receptjére lennék kíváncsi amibe beleforgatta az elősütött húsokat. Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném.

sorozat 2008.05.22. 22:11:34

Sajnos, valóban mást láttunk műsorban, mint a leadott recept.
Remélem, Gönczi Gábor nem titkolja azt a receptet, amit főzött :)
ha mégis, igérem, holnap vagy holnap után előkerítem a szósz receptjét! addig kis türelmet kérek...

taen 2008.05.22. 22:38:25

igen, nekem is a szósz receptje kellene, arról lemaradtam.
A husokat elősütötte? Mennyi ideig?

Margit 2008.05.23. 10:43:33

Az interneten rengeteg Mexikói csirke receptet megnéztem, de egyik sem az volt, amit a tv-ben készített Gönczi Gábor.
Szeretném az Ő receptje szerint elkészíteni a csirkét. Jó lenne megtudni, hogy pontosan hogyan készül az "anyuka" mexikói csirke.

Batta Kálmánné 2008.05.23. 21:15:14

Kérnék az igazi Gönczi Gábor mexicói csirke receptjét.
Nagyon jól nézett ki és biztosan finom lehetett.

Kérjük az igazi receptet.

Kornélia

atcsy 2008.05.23. 22:17:34

Sziasztok!


Ha valakinek megvan a Gábor receptje (mexicó csirke) ,akkor
akkor írjátok le ide.

Köszi előre is!

Molnárné Sallai Judit · http://www.sciennet.com/H017499 2008.05.24. 08:52:00

A szósz receptjére én így emlékszem: olivaolajat összekevert mustárral paradicsompürével, sóval borssal, curryporral és aki szereti tehet még bele chili port is. Ebben forgatta meg az elősütött csirkemelleket és combokat. Aztán tepsiben kisütötte.
Sziasztok.

Schmidt Éva 2008.05.24. 12:15:46

Egy másik internetes fórumom olvastam, a Gönczi Gáboréhoz nagyon hasonló "Mexikói szaftos csirke" receptet:.Kb. fél kg csirkemellet szeletelni, sózni, borsozni, mindkét oldalánt sepenyőben elősütni.
És az az ominózus szósz, amibe bele kell mártogatni: 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál ketchup, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál oívaolaj, 2 gerezd összezúzott fokhagyma,rozmaring, őrölt borókabogyó, 1 tk. erős pista vagy chilipor ( ha valaki nem szereti a csípőset elhagyhatja). Ha szaftosabbra akarjuk a szószt dupla mennyiségben is elkészíthetjük.

sorozat 2008.05.24. 22:03:38

Mexikói csirke

Hozzávalók 4 személyre:

2 nagyobb csirkemell (kb. 80 dkg)
2 evőkanál csípős mustár
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
2 kevés zsálya, rozmaring
2-3 borókabogyó
1/4 cseresznyepaprika
5 dkg liszt
3 evőkanál olaj
50 dkg főtt csemege kukorica (konzerv)
1 dl tejszín
1 kis csokor petrezselyem

vacsoracsata.blog.hu/2008/05/24/gonczi_gabor_receptjehez



süti beállítások módosítása