Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

11. hét - Stohl András receptjei

2008.05.24. 19:35 - sorozat

Címkék: receptek stohl andrás vacsora csata vadgomba krémleves őzgerinc burgonyafánkkal és áfonyalekvárral palacsintatorta





Előétel

"Vadgomba krémleves"

Hozzávalók:

4 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
20 dkg vaj
60 dkg champion gomba, vargányagomba, kucsmagomba
1 csomag bacon
3 dl főzőtejszín
2 dl tej
étkezési keményítő, só, fehér bors, olaj
húslé (1 liter vízhez, 4 db erőleveskocka)

Elkészítési mód:

állaga legyen. Majd a tűzhelyen felforraljuk és két evőkanál keményítővel készre főzzük a vadgomba krémlevest. Apróra vágott, píritott baconkockákkal tálaljuk.

Először főzzük meg a húsleves alapot, aztán tegyük félre. A gombákat apróra vágjuk, majd abba az edénybe öntjük, amiben megpirítottuk előtte a 4 fej vöröshagymát. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a gombákat és sóval, illetve borssal ízesítjük. Addig főzzük, míg krémes állaga nem lesz, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymákat. Összeöntjük a húsleves alappal és leturmixoljuk a levest. Félrerakjuk és egy pici tejjel meg tejszínnel ízesítjük, hogy krémes állaga legyen. Majd a tűzhelyen felforraljuk és két evőkanál keményítővel készre főzzük a vadgomba krémlevest. Apróra vágott, píritott baconkockákkal tálaljuk.

Főétel

"Őzgerinc burgonyafánkkal és áfonyalekvárral"

Hozzávalók:

őzgerinc

szalonna
áfonyalekvár
citrom

Elkészítési mód:

Az őzgerincet egy tepsibe tesszük, amit előtte szalonnával kibéleltünk és citromkarikákat teszünk a husira. Kb. 2 órán keresztül sütjük a sütőben, kb. 200 C fokon. Burgonyafánkkal és áfonyalekvárral tálaljuk.

Burgonyafánk:

Hozzávalók:

20 dkg burgonya
12 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
3 evőkanál tej
3 dkg vaj

olaj

Elkészítési mód:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal és az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval körülbelül 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Köretként kínáljuk.


 

Desszert

"Palacsintatorta"

Hozzávalók:

300 g liszt
3 db tojás
1 kiskanál só
1 ek cukor
2 dl tej
3 dl szóda
vaníliás és csokis puding (tej, pudingpor)
szamócalekvár
eper
tejszínhab
csokiszirup

Elkészítési mód:

Kisütjük a palacsinta tésztákat, tetszés szerinti mennyiséget (attól függ, milyen magas tortát szeretnénk), majd megfőzzük a pudingokat. A palacsintarétegek közé felváltva teszünk vaníliás és csokis pudingot, valamint szamócalekvárt, és szépen építgetjük a tortánkat. Amint készen van, hagyjuk kicsit állni, míg teljesen ki nem hűl és tortaszeletekre vágjuk. Szeletenként, tejszínhabbal, csokisziruppal és eperdarabokkal tálaljuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr26485681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása