Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Gönczi Gábor receptjéhez........

2008.05.24. 21:48 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata gönczi gábor mexikói csirke

kerestem, kerestem.... végül ezeket találtam....

Ez a recept nagyon hasonlít a Gönczi Gábor főztjéhez, vagy pont az? :)

Mexikói csirke

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 nagyobb csirkemell (kb. 80 dkg)
2 evőkanál csípős mustár
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
2 kevés zsálya, rozmaring
2-3 borókabogyó
1/4 cseresznyepaprika
5 dkg liszt
3 evőkanál olaj
50 dkg főtt csemege kukorica (konzerv)
1 dl tejszín
1 kis csokor petrezselyem

Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük, kicsontozzuk, kissé kiverjük, fél órára gyengén besózzuk. A mustárt, a ketchupot és a mézet elkeverjük, hozzáadjuk a szárított fűszereket, a durvára tört borókabogyót és az eltördelt cseresznyepaprikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Elkészítés: A fél csirkemelleket megtörölgetjük, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat, és mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. Áttesszük őket egy tűzálló tálba, megkenjük a fűszeres mártással, és a sütőben 25-30 percig, aranybarnára-ropogósra sütjük. Miközben a csirke sül, leszűrjük, lecsepegtetjük a kukoricát, lábaskába tesszük, ráöntjük a tejszínt, meghintjük pici sóval, frissen őrölt borssal, és jól összeforrósítjuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, lazán a kukoricához keverjük. A tejszínes kukoricát nagyobb tálra terítjük, a tetejére fektetjük a pirosra sült csirkedarabokat, néhány petrezselyemlevéllel, paradicsomszeletkével díszíthetjük, és azonnal tálaljuk.



Itt még pár mexikói szósz variáció:

1. Chilis marinád (csirkeszárny, egyéb szárnyashús, sertés)
1 evőkanál fokhagymás chiliszósz (vagy 1 evőkanál chiliszósz és 3 gerezd zúzott fokhagyma), 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál citromlé, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál olaj

2. Mexikói marinád (sertés, csirke)
1/2 teáskanál kömény, 1/2 teáskanál apróra vágott chili, 1/2 teáskanál őrölt koriander, 1/2 teáskanál őrölt feketebors, 3 evőkanál grapefruitlé, 3 evőkanál citromlé, 3 evőkanál narancslé, 1/2 kávéskanál só, 1 teáskanál édes házipaprika

3. Szósz

2 evőkanál, mustár, 2 evőkanál ketchup, 1 evőkanál méz 1-1 csipet bazsalikom, borsikafű, rozmaring, durvára tört borókabogyó

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr92485878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

balog györgy lászlo 2008.09.19. 20:40:15

szeretem a konyhát szeretek fözni minden receptet kiprobálnék