Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

12. hét - Gáspár Győző receptjei

2008.09.23. 05:42 - sorozat

Címkék: receptek gáspár győző disznóságok salgótarjánból roma paprikás túróscsuszával cigánypirula

 

 

 

 

Előétel:

"Disznóságok Salgótarjánból"

 

 


Hozzávalók:

1,5 kg csontos csülök

50 dkg kolozsvári szalonna

0,5 kg tepertő

2 kg malac sült

Ízlés szerint: lila hagyma, paradicsom, uborka, paprika

Elkészítési mód:

Mindent összevágunk, feldarabolunk és összekeverjük. Ízlésesen tálaljuk.

 

 

 

 

 

Főétel

"Roma paprikás túrós csuszával"

 

 


Hozzávalók:

1 kg harcsahús

10 dkg sertészsír

10 dkg vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 közepes méretű húsos zöldpaprika

3 közepes méretű paradicsom

2 doboz tejföl

1 kg túró

2 csomag tészta

Ízlés szerint: török paprika, majoranna, bors, szalonna, só, pirospaprika, tejszín

Elkészítési mód:

A kifilézett és megnyúzott harcsahúst kockázd fel (kb. 2x2 cm-es darabokra). A meghámozott vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikákat és a meghámozott paradicsomokat ugyancsak kockázd fel.

Vegyél egy széles edényt (hogy a halhús majd férjen, s ne nagyon törjön). Hevítsd fel a zsírt, s azon párold üvegesre a vöröshagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanálnyi hideg vízzel, majd a tűzhelyre visszatéve süsd zsírjára (azaz addig, amíg a víz elpárolog, s csak a zsír marad a paprikás hagymán). Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, s mehet hozzá a zöldpaprika és a paradicsom is. Fedő nélkül főzd, közepes tűzön, s (lehetőleg lapáttal) csak annyira kevergetve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalható.

A túróscsuszához főzd ki a tésztát, keverj bele túrót, ízesítsd, majd tejföllel díszítsd.

 

 

 

Desszert

"Cigány pirula"


Hozzávalók:

1 kg kekszdara

1 doboz tejszín

főtt kávé, ízlés szerint

fél deci rum

2 csomag zselatin

friss kivi

Elkészítési mód:

Ledaráljuk a kekszet, összedolgozzuk a hozzávalókat, és golyókat formázunk belőle. Köretnek készítünk mellé zselatint, és kivi illetve vanília öntetet. A kivi öntetet friss kiviből készítjük, összepréseljük és cukrozzuk.

 

Forrás: tv2.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr80676637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása