Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

13. hét - Sári Évi receptjei

2008.09.30. 05:54 - sorozat

Címkék: receptek sári évi vacsora csata görög gyümölcsleves csirkemell mozarellával hideg túrógombóc epervelővel

 

 

Előétel

"Görög gyümölcsleves "


Hozzávalók:

1,5 l 100%-os narancslé

2 dl tejszín

1 vaníliás cukor

görögdinnye

sárgadinnye

banán

kiwi

barack


Elkészítési mód:

A narancslevet összekeverjük a tejszínnel. Fontos,hogy nagyon lassan keverjük,mert különben kicsapódik a tejszín. Aztán mehet bele a vaníliás cukor és a gyümölcsök, amiket kockára vágtunk. Két-három órára rakjuk be a hűtőbe.

 

 

 

Főétel

"Csirkemell mozzarellával és paradicsommal sütve, spenótos jázminrizzsel"


Hozzávalók:

csirkemell

mozzarella

paradicsom

jázminrizs

spenót

fokhagyma

vöröshagyma,

bors

vaj

olivaolaj

bazsalikom

Elkészítési mód:

A csirkemellet besózzuk, beborsozzuk és kicsit állni hagyjuk. Serpenyőben, vajban elősütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. Minden szeletet beborítunk paradicsommal és mozzarellával és berakjuk a sütőbe. Kb.15 percig sütjük. Közben a rizset kevés olivaolajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, beleteszünk egy kis vöröshagymát, megsózzuk és lassan készre pároljuk.

A spenótot megmossuk, kis darabokra vágjuk és vajon, fokhagymával megpároljuk. Kicsit pürésítjük és összekeverjük a kész rizzsel. Tálaláskor díszíthetjük a husikat friss bazsalikommal.

 

 

Desszert

"Hideg túrógombóc epervelővel"


Hozzávalók:

zsíros túró

tejszí

tejföl

vaníliás cukor

citromhéj

kristálycukor

eper

mandulaszeletek


Elkészítési mód:

Az epret feldaraboljuk, és jól becukrozzuk. Hűtőbe rakjuk néhány órára, hogy levet engedjen. A túrót kicsit villával összetörjük és összekeverjük a tejföllel, a tejszínnel, a citromhéjjal és a vaníliáscukorral ízlés szerint. Ezt is hűtőbe rakjuk a tálalásig. A tálalás előtt az eperből néhányat külön rakunk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. A túróból fagyiskanállal vagy evőkanállal gombócokat formázunk, tányérra rakjuk és körberakjuk az epervelővel és a különszedett nagyobb darabokkal is. Végül pedig megszórjuk a mandulaszeletekkel.

 

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr8688113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.