Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

13. hét - Jáksó László receptjei

2008.10.01. 05:20 - sorozat

Címkék: receptek jáksó lászló sárgadinnyés rétes tarhonyás hús kovászos uborkával ananászos rákkoktél

 

Előétel

"Ananászos rákkoktél"


Hozzávalók:

20 dkg előfőzött rákhús (holland vagy északi-tengeri)

2-3 dl koktélszósz

2 db piros retek

fekete bors

1 db paradicsom

1 csomó petrezselyemzöldje

4 szelet citrom

Elkészítési mód:

A rákokat átválogatjuk (a hibásakat kiszedjük), a húst hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni.

Megmossuk a retkeket, vékonyra szeleteljük és megszórjuk egy kevés sóval és borssal.

Megmossuk a paradicsomot, és felkockázzuk.

Kiválasztunk néhány szép petrezselyem-rózsát dísznek, ezeket megmossuk és leszárítjuk konyhapapírral.

A megtisztított citromot felkarikázzuk, s a szeleteket félbe vágjuk.

A rákot egy üvegpohárba tesszük, majd ráöntjük a szószt.

Retekkel, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük, s a pohár szélére egy citromszeletet helyezünk.

 

 

Főétel

"Tarhonyás hús kovászos uborkával"


Hozzávalók:

Fél kg kerek szemű tarhonya

fél kg hús (lehet sertés vagy csirke,akár pulyhahús)

1-2 v.hagyma

olaj

delikát

pirospaprika

kovászos uborka


Elkészítési mód:

A szokásos módon pörköltet készítünk. A vöröshagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük p.paprikával,delikáttal,rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet).

A tarhonyát kevés (1-2 k.) olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg),célszerű kis fokozatnál pirítani,mert különben hamar megég,és nem egyenletesen pirul.

Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal, és feltesszük főni.Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk, majd így, a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.

Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze. Amikor a pörkölt is elkészült, tehát megpuhult a hús, és jó sűrű szaftja van, akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk.

A pörköltbe bele lehet főzni egy-egy paprikát és paradicsomot, aki szereti.

 

 

Desszert

"Sárgadinnyés rétes"


Hozzávalók:

1csomag réteslap

1 sárgadinnye

5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 csipetnyi őrölt fahéj

2 csomag őrölt gyömbér

10 dkg édes morzsa

5 dkg vaj

Elkészítési mód:

1. A sárgadinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, majd apróra vágjuk.

2. Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a sárgadinnyét, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.

3. Ha kihűlt, hozzákeverjük az édes morzsát, majd hagyományosan feltekerjük a rétest.

4. A feltekert rétest előmelegített sütőbe tesszük, és 180 ºC-on aranybarnára sütjük.

 

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr1689624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása