Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

13. hét - Csomor Csilla receptjei

2008.10.03. 19:44 - sorozat

Címkék: csomor csilla receptek libamáj salátaágyon hal tengei sóban krémkaramell

 

Előétel

"Libamáj salátaágyon"


Hozzávalók:

500 dkg libamáj

4 ek. balzsamecet

3 ek. olívaolaj

2 ek. méz

Só, bors

Friss, vegyes saláta


Elkészítési mód:

A kb. 1,5cm-re szeletelt libamájat megborsozzuk, és meglocsoljuk oliva olajjal, majd serpenyőben hirtelen arany barnára sütjük.

Óvatosan meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a mézet.

Tálaláskor a langyos libamájragut a salátára halmozzuk és meglocsoljuk egy kevés balzsamecetes lével.

 

 

Főétel

"Hal tengeri sóban"

 
Hozzávalók:

1 jókora tisztított tengeri hal (lazac-pisztráng, 1,2 kg 2 főre)

3-4 citrom

Friss zöldfűszerek (bazsalikom,petrezselyem,kapor,koriander,babér)

1-2 gerezd fokhagyma

2kg.durva tengeri só

Alufólia


Elkészítési mód:

A halat kívül-belül jól átmossuk. A belsejébe tesszük a fűszereket

Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, ráfektetjük a fűszerekkel teletömött halat. A maradék sót a tetejére szórjuk és a kilógó fóliát a só és a tepsi fala közé gyömöszöljük. Ez rögzíti a halat oldalirányból. A tetejét megspricceljük vízzel, hogy megkérgesedjen. Az előmelegített sütő középső rácsán süssük a legmagasabb fokozaton 500grammonként kb. 10 percig. Sütés után hagyjuk kb.negyed órát pihenni, majd óvatosan törjük fel a sókérget úgy,hogy a hal bőrét ne sértsük meg és tálaljuk zöldfűszeres újburgonyával, salátával, kenyérrel, mártással, ízlés szerint.

 

 

 

Desszert

"Krémkaramell"

 
Hozzávalók:

90 g kristálycukor

625 ml tej

1 vaníliarúd

125 g finom kristálycukor

3 tojás felverve

3 tojássárgája

Elkészítési mód:

A cukrot karamellizáljuk, levesszük a tűzről és óvatosan hozzáadunk 2 ek. vizet, hogy megállítsuk a karamellizálódást. Eloszlatjuk 6 hőálló tálkában.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet és a vaníliarudat egy lábosba tesszük és épphogy felforraljuk. A cukrot kikeverjük a tojásokkal és a tojássárgájával. Rászűrjük a tejet, elkeverjük. Átkanalazzuk a tálkákba és egy tepsibe helyezzük. A tepsit a tálkák oldalának feléig megtöltjük vízzel, és 30-40 percig sütjük. Ha a krém már nem ragad a tűre, kész. Kiszedjük a tepsiből, és 15 percig állni hagyjuk. Tálalhatjuk a tálkákban, de ki is boríthatjuk, és akkor a tetején lesz a karamell.

 

Forrás: vacsoracsata.tv

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr29694932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

LAKATOS AMANDA 2008.10.30. 12:57:55

nagyon finom