Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

13. hét - Rózsa György receptjei

2008.10.03. 19:47 - sorozat

Címkék: rózsa györgy receptek vacsora csata sárgadinnye serranoi sonkával roston sült kavalkád mártástengerrel csokifondü csábító gyümölcsökkel

 

 

Előétel

"Sárgadinnye serranoi sonkával és némi csavarral "


Hozzávalók:

2 szép darab sárgadinnye

fél kg serranói sonka

mozzarella, szárított paradicsom, stb.


Elkészítési mód:

A sárgadinnyét hosszában kettévágjuk, és a magos részét kivesszük, kerek szeleteket vágunk egy éles késsel, és a közepére tesszük a sonkaszeleteket. Mellé mozzarellát kínálunk. 

 

 

Főétel

"Roston sült kavalkád salátaábrándokkal, mártástengerrel "


Pesztó

Hozzávalók:

1 csokor friss bazsalikomlevél, 2 evőkanál fenyőmag, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj, 3 evőkanál parmezán sajt, 1 csipetnyi tengeri só

Elkészítési mód:

A bazsalikomleveleket mossuk meg jól, szedjük ki egy szűrőedénybe, majd várjuk meg, míg lecsepeg. Tegyük konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd az egészet a gép segítségével pépesítsük. Szedjük át kis üvegekbe, zárjuk le jól, majd fagyasztószekrényben tároljuk. Felhasználás előtt egy órával célszerű kivenni a fagyasztóból, majd a maradék újra lefagyasztható.

Ezt a pesztót tartósítószer és hőkezelés nélkül készítettük, fagyasztva sokáig megőrzi frissességét.

Barbecue szósz

Hozzávalók 8 adag húshoz:

1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl borecet, 1 dl víz, 1 dl ketchup, 1 dl citromlé, 10 dkg barnacukor, 1 dl chiliszósz, 1 evőkanál őrölt mustármag, 2 evőkanál Worchester szósz, 1 mokkáskanál cayenne-i bors, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál szurokfű, só.

Elkészítési mód:

A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével, borecettel, ketchuppal, chiliszósszal. Hozzáadjuk a barnacukrot, megsózzuk. Hidegen tálaljuk a húsokhoz.

Grillezett húsok

Hozzávalók 4 főre

4 csirkemell filé, 4 evőkanál Lucullus Sültcsirke fűszersó, 1 dl olaj

Elkészítési mód:

A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk. A fűszer sót az olajjal elkeverjük, majd a csirkét körös-körül alaposan bekenjük vele. Letakarva, hűtőszekrényben kb. 1 órán át érleljük.

A csirkét forró rostlapon vagy serpenyőben oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük, majd a parajos burgonyapürével és friss salátával kínáljuk. Ezt ugyanúgy megtehetjük más hússal is. Pl. tarjával.  

 

 

 

Desszert

"Csokifondü csábító gyümölcsökkel"


Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg keserűcsoki

4 evőkanál tejszín

2 evőkanál rum

1 ananász

2 körte

2 banán

2 alma

1 fonott kalács

Elkészítési mód:

A gyümölcsöket megpucoljuk, kockára és karikára vágjuk. A fondüedénybe öntjük a tejszínt, belekockázzuk a csokoládét, és nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, majd beleöntjük a rumot is. Ekkor az asztal közepére tesszük a fondüt, mindenki a villájára szúr egy-egy gyümölcsöt és a csokiba mártja, és a kaláccsal fogyasztja.

 

Forrás: vacsoracsata.tv

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr3694937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.