Soma ajánlata: ezekkel falatokkal bárkit lenyűgözhet
Kenyérre kenhető vendégváró mártogatók
Avokádókrém
Hozzávalók:
2 puha avokádó
1 paradicsom
kis fej vöröshagyma
1 lime
1 csokor friss koriander
só
Elkészítési mód:
Húzzuk le a paradicsomnak a héját – ha forró vízzel leöntjük a beirdalt paradicsomot könnyebben lehúzható - és tegyük hozzá a meghámozott avokádóhoz. Majd csurgassuk le lime-mal a meghámozott vöröshagymát, és hagyjuk pár percig ázni a zamatosabb íz kedvéért. Ezután turmixoljuk össze és ízesítsük sóval, s friss korianderrel.
Salsa
Hozzávalók:
6-7 paradicsom
2 piros színű paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
chili vagy chipotles
frissen darált bors
olíva olaj
só
Elkészítési mód:
A paradicsomot karikázzuk fel és extra szűz olíva olajban süssük barnára. Ezzel egyidejűleg a paprikát is pároljuk, majd pirítsuk ropogósra. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A turmixolásnál azonban arra ügyeljünk, hogy ne pépesre, hanem egy kicsit darabosra turmixoljuk.
Bőséges zöldséges ragu hús
Hozzávalók:
1 kg baromfi vagy sertés hús
olaj
4-5 fej vöröshagyma
2 petrezselyemgyökér
4 sárgarépa
2 karalábé
1 zellergumó
80 dkg gomba (lehet sampion, vagy csiperke is)
80 dkg zöldborsó
frissen darált bors
sok petrezselyemzöld
só
tejszín
Elkészítési mód:
Pirítsuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pörköljük meg, vagyis addig süssük kis lángon, amíg ki nem ereszti a levét és barnára nem pirul. Majd hígítsuk fel vízzel és hagyjuk főni. A gombát is dinszteljük és pirítsuk, majd daráljunk rá borsot, aztán sózzuk meg. Mielőtt teljesen átsülne a hús adjuk hozzá a zöldséget, majd fűszerezzük és végezetül pedig tejszínnel ízesítsük.
Finomság, nemcsak chili kedvelőknek
Chilis csokoládé fondue
Hozzávalók:
eper
2 tojás sárgája
10 dkg porcukor
2 dl tej
2 szelet főzőcsoki
1 púpos evőkanál holland kakaópor
Chili
Elkészítési mód:
A tojássárgájához rakjunk porcukrot és keverjük habosra, majd kis lángon főzzük sűrűre a tejet, a megpuhított csokoládét és a friss chili darabokat. Miután kihűlt eperdarabokkal tálalhatjuk.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek