Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Soma receptjei

2008.03.05. 06:44 - sorozat

Címkék: soma receptek vacsora csata

 


 

Soma ajánlata: ezekkel falatokkal bárkit lenyűgözhet

Kenyérre kenhető vendégváró mártogatók

Avokádókrém

Hozzávalók:

2 puha avokádó
1 paradicsom
kis fej vöröshagyma
1 lime
1 csokor friss koriander

Elkészítési mód:

Húzzuk le a paradicsomnak a héját – ha forró vízzel leöntjük a beirdalt paradicsomot könnyebben lehúzható - és tegyük hozzá a meghámozott avokádóhoz. Majd csurgassuk le lime-mal a meghámozott vöröshagymát, és hagyjuk pár percig ázni a zamatosabb íz kedvéért. Ezután turmixoljuk össze és ízesítsük sóval, s friss korianderrel.

Salsa

Hozzávalók:

6-7 paradicsom
2 piros színű paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
chili vagy chipotles
frissen darált bors
olíva olaj

Elkészítési mód:

A paradicsomot karikázzuk fel és extra szűz olíva olajban süssük barnára. Ezzel egyidejűleg a paprikát is pároljuk, majd pirítsuk ropogósra. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A turmixolásnál azonban arra ügyeljünk, hogy ne pépesre, hanem egy kicsit darabosra turmixoljuk.

 


Bőséges zöldséges ragu hús

Hozzávalók:

1 kg baromfi vagy sertés hús
olaj
4-5 fej vöröshagyma
2 petrezselyemgyökér
4 sárgarépa
2 karalábé
1 zellergumó
80 dkg gomba (lehet sampion, vagy csiperke is)
80 dkg zöldborsó
frissen darált bors
sok petrezselyemzöld

tejszín

Elkészítési mód:

 

Pirítsuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pörköljük meg, vagyis addig süssük kis lángon, amíg ki nem ereszti a levét és barnára nem pirul. Majd hígítsuk fel vízzel és hagyjuk főni. A gombát is dinszteljük és pirítsuk, majd daráljunk rá borsot, aztán sózzuk meg. Mielőtt teljesen átsülne a hús adjuk hozzá a zöldséget, majd fűszerezzük és végezetül pedig tejszínnel ízesítsük.


Finomság, nemcsak chili kedvelőknek

Chilis csokoládé fondue

Hozzávalók:

eper
2 tojás sárgája
10 dkg porcukor
2 dl tej
2 szelet főzőcsoki
1 púpos evőkanál holland kakaópor
Chili

Elkészítési mód:

A tojássárgájához rakjunk porcukrot és keverjük habosra, majd kis lángon főzzük sűrűre a tejet, a megpuhított csokoládét és a friss chili darabokat. Miután kihűlt eperdarabokkal tálalhatjuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr55365655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vivi 2008.04.01. 17:57:45

Szerintem Soma nem volt jobb Oszkárnál !!! Ott mondogatta Bea asszonynak,hogy ő a kelttészták királynője!Pfff ja azé csinált chilis csoki szószt meg egyszerű epret4 Ezt mindenki meg tudja csinálni! :D