Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Andi receptjei

2008.03.11. 06:37 - sorozat

Címkék: receptek királyrák vacsora csata andi lazacfilé különlegesség




Andi előétele

"Királyi étel, de nem csak királynőknek."

Hozzávalók:

60 dkg királyrák
1 koriander
1 csipetnyi fehérbors
1 lime héja
1-1 szelet kaliforniai paprika (sárga-piros-zöld)
olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
biorizs

Elkészítési mód:

A rákokat áztassuk 20 percig hideg vízbe. Azután hámozzuk le, középen pillangószerűen vágjuk be, majd csöpögtessük le és forgassuk meg a pácban (koriander, fokhagyma, olívaolaj, reszelt lime héja, apróra vágott paprikák, összetört fokhagyma, fehér bors). Majd tegyük be a hűtőbe és hagyjuk állni egy óráig. Aztán pici olívaolajban forgassuk meg és tejszínnel öntsük le, majd 1-2 percig hagyjuk sülni. A megmaradt korianderrel díszítsük és fél adag rizzsel tálaljuk (barna, hosszúszemű biorizs).



A főétel

"Lazac különlegességünkkel, bárki a halas ételek rabja lehet."

Hozzávalók:
5 szelet lazacfilé
5 nagy db burgonya
1 doboz krémsajt
1 csomag friss snidling
friss zsályalevél

reszelt trappista sajt
1 lime reszelt héja
csorgatott méz

Elkészítési mód:

A lazacfilét sózzuk meg, majd hagyjuk a hűtőben állni. A burgonyát jó alaposan mossuk meg tiszta szivaccsal, majd sóval dörzsöljük be, aztán egyenként csomagoljuk be alufóliába és tegyük be a sütőbe. Kb. 1 óra alatt megpárolódik. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni, majd hosszában vágjuk ketté, karalábévágóval a közepét kanalazzuk ki, töltsük meg snidlinges sajtkrémmel és szórjuk meg reszelt sajttal. Majd 5-10 perc alatt süssük készre a grillen vagy a sütőben. A lazacot olívaolajban süssük meg. Alufóliába, mely hajó alakú, tegyük bele és kenjük be mézzel, majd 4 szelet zsályalevelet simítsunk rá és 5-10 percig grillezzük a sütőben.



A desszert

"Elengedhetetlen buli finomság, csakis nagykorúaknak."

Hozzávalók:

1 egész lime (fertőtlenítés után)
1 doboz citromfagyi
2 cent Bacardi
friss mentalevél
eper

Elkészítési mód:

A lime-ot nagyon apró kockákra vágjuk, majd 1 doboz fagyival összekeverjük és hozzáadjuk a 2 cl bacardit, illetve lime-ot. Jégbe hűtve kelyhekbe rakjuk, majd friss mentalevéllel és eperrel díszítjük.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr21374847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klaudia 2008.03.13. 17:56:54

andié volt a legusztáb.