Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

3. hét - Zoltán receptjei

2008.03.18. 14:53 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata 3.hét pármai sonka fahéjas sárgadinnyével grillezett báránybordák fahéjas mártással borban párolt körte csokoládéval


  Zoli 30 éves és fodrászként dolgozik. A családja sokat cikizi, hogy a fésűn és az ollón kívül más nem való kezébe, ezért szeretné megmutatni, hogy nincs igazuk, mivel jól áll neki a fakanál is. Tudja magáról, hogy nagyon lusta és imád enni, ami az alakján is látszik. Leginkább a húsos ételeket kedveli és úgy gondolja, amiben nincs hús, az nem is lehet tápláló. Van egy érdekes fűszermániája: rendkívüli módon szereti a fahéjat, így a legtöbb ételt a megszokott fűszerek helyett ezzel ízesíti.


Előétel

"Különleges étel, a fahéj kedvelőinek."

Pármai sonka fahéjas sárgadinnyével

Hozzávalók:

9 szelet sonka
1 db sárgadinnye
kevés fahéj

Elkészítési mód:

Vágjuk félbe a sárgadinnyét, majd egy evőkanállal szedjük ki a magjait. Ezután szeleteljük cikkekre, majd metszük ki a héjából és vágjuk falatnyi darabokra. Tegyük a dinnye darabokat tányérra, a pármai-sonkát pedig hajtogassuk rózsaformára, majd tálaljuk a dinnye mellé. A kitálalt előételt hintsük meg őrölt fahéjjal.

 

Főétel

"Ízkavalkád, egy szürke vasárnapi ebédhez."

Grillezett báránybordák fahéjas mártással

Hozzávalók:

2 dl száraz vörösbor
1 üveg áfonyalekvár
csipetnyi fahéj
15 szelet bárányborda
rozmaring ág
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
darált bors

Elkészítési mód:

A báránybordákat öntsük le olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, hintsük meg sóval, őrölt fahéjjal és tépkedjünk rá kis darabokat a rozmaring-levelekből. Pár órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárják a bárányhúst.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajt, majd tegyük bele a befűszerezett báránybordákat és erős lángon süssük pirosra mindkét oldalát.

Rakjunk egy kis lábasba a mártáshoz áfonyaszószt, vörösbort, majd fűszerezzük őrölt fahéjjal és jól forraljuk össze.

A bordákat nagy tányéron tálaljuk, majd csorgassuk meg fahéjas szósszal. Köretnek párolt zöldséget rakjunk mellé és sült paradicsomot.


Desszert

"Egy igazi desszertkülönlegesség, borral és csokoládéval."

Borban párolt körte, csokoládéval

Hozzávalók:

5 db körte
2-3 evőkanál cukor
2 rúd fahéj
4 tábla étcsokoládé
fél liter vörösbor
pár szem szegfűszeg
2 szelet citrom

Elkészítési mód:

A körtéket hámozzuk meg, majd vájjuk ki a magházát. Egy fazékba öntsük bort és cukorral ízesítsük. Majd tegyük hozzá a fűszereket és a citromkarikákat is. Ha ezzel végeztünk, akkor helyezzük bele a meghámozott körtéket is és hagyjuk főni 6-8 percig. Ha elkészült vegyük ki a borból és hagyjuk kihűlni.

Egy kis lábasban vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd csorgassuk meg vele a párolt hideg körtéket és tálaljuk desszertes tányéron. Hintsük meg őrölt fahéjjal és dekoráljuk friss fűszer ágakkal.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr37386157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cézár · http://vacsora.blog.hu/ 2008.03.18. 16:20:07

Gusztustalan ez az ember. Ha vendégeket hív valaki, akkor a kedvükben akar járni és nem utasígatja őket...

amado 2008.03.20. 18:51:28

ez a pasi egy beképzelt majom,nem tudom mit képzel magárol

Léna 2008.03.20. 18:54:43

Amilyen ez a férfi olyan öntelt,hogy elszáll magától.Soha nem nézi vissza az adásokat,vagy ennyire meg van magával elégedve.

Kata 2008.03.25. 18:21:11

Senki ne szólja meg a csajokat, mert ez a ZOLI kiakasztó volt.Pláne
mikor elkezdte jaj nem kapok levegöt megfulladok.Förtelmes egy pacák.
Utálom az ilyen öntelt pasikat.