Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

3. hét - Ági receptjei

2008.03.21. 06:09 - sorozat

Címkék: receptek zellerkrémleves édesen csábító combok. piskótatekercses túrótorta



 
Sámson Ágnes

Ági 31 éves és marketingasszisztensként dolgozik, de szexuál pszichológus szeretett volna lenni.
Szereti megfigyelni és kielemezni az embereket.
Elsősorban a húsos és a magyaros ételeket kedveli. Szerinte a jó hangulat a legfontosabb egy vacsorához.
Családjának és barátainak mindig ő főz.



Előétel

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

2 zellergumó
3 db burgonya
fél liter tejszín
zeller zöldje

bors
fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési mód:

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, majd hevítsük fel. Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott zellergumót és a burgonyát. Daráljunk rá borsot és ízesítsük sóval, majd pároljuk pár percig. Engedjük fel 2 liternyi vízzel és főzzük tovább 10-15 percig. Ha a zöldségek megpuhultak öntsük hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze és kézi mixerrel pürésítsük.

Tálkákba vagy leveses tányérokba tálaljuk, a tetejét pedig összevágott zeller zöldjével szórjuk meg.



Főétel

Édesen csábító combok

Hozzávalók:

5 db libacomb
10 db kisebb burgonya
narancslé
fokhagyma
5 fej hagyma
bacon

darált bors
3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítési mód:

Tűzdeljük meg a libacombokat fokhagymával, majd tegyük egy közepes méretű tepsibe. Csorgassuk meg olívaolajjal, 1 narancs levével, majd daráljunk rá borsot és ízesítsük sóval. Öntsünk alá egy decinyi vizet, fedjük le alufóliával és forró sütőben addig süssük, míg a libacomb puha nem lesz. Mielőtt kivennénk a sütőből, vegyük le az alufóliát és addig süssük – körülbelül 10 percig - amíg ropogós piros nem lesz.

A körethez egy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg puha nem lesz. Adjuk hozzá a megfőzött burgonyát és az egészet jól pirítsuk össze.

Kanalazzuk a hagymás tört burgonyát nagy tányérokra, majd a megsütött ropogós libacombokkal tálaljuk.



Desszert

"Mutassa ki párjának mennyire szereti Ági Szerető Szívek tortájával."

Piskótatekercses túrótorta

Hozzávalók:

1/2 kg túró
tejszínhab
50 dkg eper
piskótatekercs
fél narancs lereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg eperlekvár
porcukor ízlés szerint

Elkészítési mód:

Kenjük meg a piskótalapot eperlekvárral, majd göngyöljük fel. Tekerjük egy fóliába és hagyjuk állni egy órán keresztül.

Addig egy másik edénybe keverjük össze a túrót a narancshéjjal, vaníliás cukorral, porcukorral és a feldarabolt eperrel.

Szeleteljük fel a piskótatekercset újnyi vastagságúra, majd béleljük ki vele a félgömb alakú tálat. A közepét töltsük meg túrós töltelékkel, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább három órára.

Tálaláskor vágjunk belőle cikkeket, helyezzük nagy tányérra, majd friss eperszemekkel és tejszínhabbal dekoráljuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr94389735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.