Gál Melinda | Melinda 31 éves és szoftverfejlesztőként dolgozik. Párjával él egy nagyon igényes kétszintes házban. Rend- és tisztaságmániás ezért napi rendszerességgel takarít. |
Előétel
"Grillezett libamáj körtemártással"
Hozzávalók:
5 szelet libamáj
2 db körte
2 db alma
fél evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítési mód:
Hámozzuk meg az almákat és a körtéket a püréhez, majd vájjuk ki a magházát és aprítsuk fel kicsi darabokra. Rakjuk egy kis lábasba, adjuk hozzá a vajat és lefedve pároljuk 20 percig. Ha a gyümölcsök megpuhultak, vegyük le róla a fedőt és pároljuk addig, amíg a felesleges pároló lé el nem fő, majd törjük össze egy villával.
Majd egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a libamájszeleteket és közepes hőmérsékleten süssük pirosra mindkét oldalát.
Főétel
"Sajttal grillezett homár"
Hozzávalók:
5 db homár
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
20 dkg sajt
1 dl száraz fehérbor
darált bors
fél citrom
pár szem egész bors
babérlevél.
Elkészítési mód:
Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, majd tegyünk bele pár darab babérlevelet, pár szem egész borsót, egy csokornyi petrezselyem zöldet és a végén ízesítsük sóval. Majd rakjuk bele az egész homárokat és főzzük negyed órán keresztül. Ha megfőttek, szedjük ki egy tálcára és várjuk meg, míg kissé kihűl. Majd vágjuk ketté hosszában és a gyomrában lévő földes részt pedig öblítsük ki.
A sajtos mártáshoz pirítsunk egy lábasban kevés vajon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd tegyük rá az összevágott petrezselyem zöldjét. Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott sajtot, keverjük jól össze, hogy elolvadjon, majd öntsük rá a bort és forraljuk jól egybe.
Desszert
"Csokoládé mousse"
Hozzávalók:
40 dkg étcsokoládé
3 db tojás
0,5 liter tejszín kemény habbá verve
3 evőkanál cukor.
Elkészítési mód:
Vízgőz felett, kevergetés mellett olvasszuk meg a csokoládét. Majd egy nagy keverő tálba üssük bele a tojásokat és szórjuk rá a cukrot.
Egy nagy lábasba forraljunk vizet, tegyük a tetejére a keverőtálat, majd habverővel a vízgőz felett keverjünk belőle sűrű habot. Vegyük le a gőzről, majd állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a felolvasztott csokoládét. Ha kissé kihűlt óvatosan keverjük a kemény habbá felvert tejszínt, majd öntsük lapos üvegedénybe vagy poharakba és tegyük a hűtőbe legalább fél napra.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek