Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

3. hét - Melinda receptjei

2008.03.23. 16:21 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata csokoládé mousse sajttal grillezett homár grillezett libamáj körtemártással


 
Gál Melinda

Melinda 31 éves és szoftverfejlesztőként dolgozik. Párjával él egy nagyon igényes kétszintes házban. Rend- és tisztaságmániás ezért napi rendszerességgel takarít.
Bevásárlás előtt mindig részletes listát készít számítógéppel. Legjobban az igényes és különleges ételeket kedveli.



Előétel

"Grillezett libamáj körtemártással"

Hozzávalók:

5 szelet libamáj
2 db körte
2 db alma
fél evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési mód:

Hámozzuk meg az almákat és a körtéket a püréhez, majd vájjuk ki a magházát és aprítsuk fel kicsi darabokra. Rakjuk egy kis lábasba, adjuk hozzá a vajat és lefedve pároljuk 20 percig. Ha a gyümölcsök megpuhultak, vegyük le róla a fedőt és pároljuk addig, amíg a felesleges pároló lé el nem fő, majd törjük össze egy villával.

Majd egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a libamájszeleteket és közepes hőmérsékleten süssük pirosra mindkét oldalát.

Ha kész rakjunk egy kanálnyi pürét egy nagy tányér közepére, majd helyezzük rá a megsütött libamájszeletet és dekoráljuk balzsamecetes szósszal.



Főétel

"Sajttal grillezett homár"

Hozzávalók:

5 db homár
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
20 dkg sajt
1 dl száraz fehérbor
darált bors
fél citrom
pár szem egész bors
babérlevél.

Elkészítési mód:

Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, majd tegyünk bele pár darab babérlevelet, pár szem egész borsót, egy csokornyi petrezselyem zöldet és a végén ízesítsük sóval. Majd rakjuk bele az egész homárokat és főzzük negyed órán keresztül. Ha megfőttek, szedjük ki egy tálcára és várjuk meg, míg kissé kihűl. Majd vágjuk ketté hosszában és a gyomrában lévő földes részt pedig öblítsük ki.

A sajtos mártáshoz pirítsunk egy lábasban kevés vajon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd tegyük rá az összevágott petrezselyem zöldjét. Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott sajtot, keverjük jól össze, hogy elolvadjon, majd öntsük rá a bort és forraljuk jól egybe.

Tegyük a kétfelé vágott homárokat a vágásfelületével felfelé egy sütőlapra, majd a törzsénél lévő húsos részre kanalazzunk a sajtos szószból. Ezután rakjuk forró grillsütőbe és pirítsuk 5-6 percig.



Desszert

"Csokoládé mousse"

Hozzávalók:

40 dkg étcsokoládé
3 db tojás
0,5 liter tejszín kemény habbá verve
3 evőkanál cukor.

Elkészítési mód:

Vízgőz felett, kevergetés mellett olvasszuk meg a csokoládét. Majd egy nagy keverő tálba üssük bele a tojásokat és szórjuk rá a cukrot.

Egy nagy lábasba forraljunk vizet, tegyük a tetejére a keverőtálat, majd habverővel a vízgőz felett keverjünk belőle sűrű habot. Vegyük le a gőzről, majd állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a felolvasztott csokoládét. Ha kissé kihűlt óvatosan keverjük a kemény habbá felvert tejszínt, majd öntsük lapos üvegedénybe vagy poharakba és tegyük a hűtőbe legalább fél napra.

Tálaláskor két melegvízbe mártott evőkanál segítségével formázzunk belőle ovális gombócokat, majd óriás tányéron gyümölcsszósszal leöntve szervírozhatjuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr58393512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása