Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

5. hét - Ördög Nóra receptjei

2008.04.04. 06:08 - sorozat

Címkék: receptek ördög nóra madártej vacsora csata kemencében sült túróscsusza házi készítésű tésztából szegedi halászlé




"Szegedi halászlé"

Hozzávalók:

3 db ponty
fél kg vöröshagyma
4 db halászlékocka
2 db fűszerpaprika
olaj

őrölt paprika

Elkészítési mód:

A halászlé elkészítése egy igen hálátlan feladattal kezdődik, amihez nem árt, ha kéznél van egy erős karú és idegzetű férfi, mint Nórinál a Nagypapája. Rutinosabbak vásárolhatnak eleve megpucolt, kifilézett halszeleteket, de a szegedi halászlé mégiscsak az átpasszírozott, sűrű levétől az igazi, aminek elengedhetetlen alkotóeleme a hal feje.

Miután a halak pucolásával végeztünk, vágjuk őket ujjnyi vastag szeletekre.

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymákat, majd pici olajon dinszteljük meg őket. Mikor üvegesre párolódtak, adjuk hozzá a halfejeket, egy kis sót és annyi vizet, hogy ellepje a fazék tartalmát, majd főzzük az egészet puhára. A gyorsfőző edény ennél a műveletnél nagy segítség lehet.

Ha átfőttek a halfejek, csontozzuk ki, majd a hagymával és az alaplével együtt turmixoljuk össze és szűrjük át.

Olajon pirítsunk fűszerpaprikát, öntsük fel egy kis vízzel és adjuk hozzá az átpasszírozott alaplevet. Ezután rakjuk bele a halászlékockákat, a sót, a borsot és a csípős paprikát. Az egészet forraljuk fel és adjuk hozzá a halszeleteket. Körülbelül fél óra szükséges ahhoz, hogy teljesen átfőjenek, és kész is a halászlé!




Főétel

"Kemencében sült túrós csusza házi készítésű tésztából"

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 db tojás

túró
tejföl
házi sonka

Elkészítési mód:

A liszt, a tojássárgája és némi víz felhasználásával gyúrjunk kemény tésztát, majd hagyjuk pihenni. Közben a házi túrót egy kis tejföllel keverjük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük.

A tésztát gyúródeszkán sodrófa segítségével nyújtsuk vékonyra és hagyjuk száradni. Érdemes ezt egy nappal korábban megtenni, mert így van ideje a tésztának teljesen kiszáradni. Ha nincs időnk kivárni a teljes száradást, akkor csíkozzuk fel a tésztalapot. A tésztát a szokásos módon főzzük meg, miközben a házi sonkát felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk.

A kifőzött tésztát keverjük össze túróval, tegyük egy tűzálló tálba, a tetejére pedig szórjunk „pörcöket” és az egészet süssük össze egy felfűtött kemencében. Majd tejföllel tálaljuk.



Desszert

"Madártej"

Hozzávalók:

1 liter tej
2 evőkanál vaníliás pudingpor
4 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
vaníliás cukor vagy édesítő

Elkészítési mód:

A tojás fehérjét egy kis cukorral vagy édesítővel, valamint a citromlével verjük habbá. 1 dl tejet vegyünk külön, a többit pedig forraljuk fel. A külön vett tejben csomómentesen keverjük el a vaníliás pudingport és adjuk a forrásban lévő tejhez a vaníliás cukorral. (Ezt is lecserélhetjük édesítőre.) Ha megjelentek az első „buborékok”, húzzuk le a tűzről és „simítsuk rá” a tojáshabot úgy, hogy a habréteg teljesen befedje a tejet. (Így a tojáshab is átgőzölődik.)

Várjuk meg, amíg teljesen kihűl és tálaláskor szaggassunk „csinos” fehér gombócokat, amit gazdagon öntözzünk meg a vaníliás tejjel.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr3409966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yncy 2008.04.04. 20:19:37

Nagyon jól nézett ki a halászlé amit főztél .Szivesen megkostoltam volna GRATULÁLOK

yoga106 2008.04.04. 21:50:37

egy ördögi angyal vagy

tóth szilvi 2008.04.11. 09:59:18

Az a baj ,hogy nem te csináltad. A díjat a nagyszüleidnek kellene átvenni. Egyedül menne??? Szerintem nem volt igazságos a többi versenyzővel szemben! Mindenki saját maga "izzadta" ki a végeredményt.

dia 2008.04.18. 17:11:37

tot szilvi! Szerintem masok is telefonon keresztul kapjak az infot hogy kell csinalni vagy epp elotte betanitottak neki, mert egyesekrol azt is eltudom kepzelni...

mano · http://http//:vacsoracsata.tv.hu 2008.08.14. 14:41:15

en imadom a madartejet edesanyamat peddig meg kertem h csinaljon kemencebe sult csuszat fincsi:)

Krafi 2008.09.04. 03:23:04

Nóri!
Nagyon tetszett amit főztél.Gratulálok!!!!!!Maradj ilyen amilyen vagy,és mosolyog továbbra is sokat!Büszke vagyok rád!


süti beállítások módosítása