Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

6. hét - Hajdú Péter receptjei

2008.04.08. 12:37 - sorozat

Címkék: hajdú péter receptek vacsora csata kanadai juharszirup mousse fokhagymás langusztafarok réteskosárban sült sajtfelfújt




Előétel

"Réteskosárban sült sajtfelfújt"

Hozzávalók:

1 csomag réteslap
2 evőkanál Bertolli extra szűz olívaolaj
15 dkg reszelt trappista sajt
15 dkg reszelt karaván sajt
15 dkg reszelt anikó sajt
2 db tojás
2 dl pohár tejszín
2-3 evőkanál liszt
őrölt szerecsendió
petrezselyem zöld

Elkészítési mód:

A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, lisztel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockákra vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük, majd megtöltjük a sajtos keverékkel.

150-160 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, majd színes salátalevelekkel tálaljuk.

Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert rövid állás után már összeesik és nem lesz szép
 


Főétel

"Fokhagymás langusztafarok "

Hozzávalók:

5 db langusztafarok
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

darált bors
pár csepp tabasco szósz
1 db zöldcitrom

Elkészítési mód:

Vágjuk fel a languszta hasán a páncélt, majd feszítsük szét, és vegyük ki a benne lévő húst. Mossuk meg hideg vízzel, csepegtessük le jól, majd vágjuk 4-5 darabba. Tegyük egy tálba, reszeljünk rá a zöldcitrom héjából és a fokhagymából, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és pár csepp tabasco szósszal. Keverjük jól össze, és tegyük a hűtőszekrénybe, legalább egy órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a rákhúst.

Elkészítéskor hevítsünk fel egy nagy serpenyőben két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett rákhúst. Erős lángon pirítsuk meg minden oldalát rózsaszínűre, utána öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval, majd jól forraljuk össze. Párolt rizzsel azonnal, forrón tálaljuk.



Desszert

"Kanadai juharszirup mousse"

Hozzávalók:

1 pohár juharszirup
3 db tojás
1 pohár barnacukor
1 evőkanál zselatin
3 cl rum
5 dl tejszín

Elkészítési mód:

Szórjuk egy kis tálkába a zselatint, csorgassunk rá három evőkanálnyi hideg vizet, majd keverjük össze.

Üssük a tojásokat egy nagy keverőtálba, tegyük bele a beáztatott zselatint, a cukrot, és öntsünk hozzá a juharszirupot. Tegyük vízgőz fölé, majd addig verjük, míg kemény habos nem lesz, utána vegyük le a gőzről, és hagyjuk kissé kihűlni.

Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverjük a felvert juharszirupos habhoz.

forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr64416610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Porcsin Hajnalka 2008.04.09. 18:26:18

Nagyon érdekes a műsor.Tetszik ahogyan napról napra új és új receptekkel drukkolnak elő a versenyzők.Hajdú Péter volt szerintem a legkreatívabb és ő volt az aki mind minőségileg, mind kreatívitásilag a legjobbat hozta ki magából.Gratulálok neki,és nektek is a műsorhoz.Hajnalka

leon, a proli 2008.04.09. 20:44:14

hajdú péter, te ostoba körtetestû zsírosbödön.

hanna 2008.04.10. 02:40:17

Utálatos, buta, sőt inkább egyszerűen primitív és legfőképp undorító kinézetű a Hajdú!
Hagyján hogy a teste zsíros és deformált, de még a feje is irtó nagy és még az zsíros és deformált! És erre ő még büszke is!
Nem kell mindenkinek szépnek lenni, de mindenki tudja, hogy hol a helye! Ha valaki így néz ki, ne hangoztassa örökké, hogy milyen menő pasas! Fogadja el, hogy a természet csúnyán elbánt vele és próbáljon kedvesen viselkedni, vagy legyen kreatív vagy intelligens, máris nem számít, hogy valaki ronda. De az ő esetében egyszerre rémesen néz ki, iszonyú beképzelt, bunkó is, nincs stílusa és nagyon buta mellé.
Rossz párosítás.

emma 2008.04.11. 17:22:28

Hiaba a sok penz rothadt a viselkedese.1 VISSZAVONT FORINTOT SE ADNAK ERTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dia 2008.04.18. 17:09:04

A Hajdu egy majom..Csak azert mert Ő 30,000 forintot koltott a vacsorara attol meg nem biztos h finom. Olcsobb kajabol is lehet csinalni fenseges vacsorat..O is olyan mint egy homar, ostoba, felszines...

ági 2008.04.20. 21:29:53

a Hajdu olyan bekébzelt,hogy a látványátol rosszul leszek lekéne tiltani a képernyőröl azthiszi olyan nagyvalaki ezzel a feltűnő viselkedéssel inkább visszataszitó

Szilvi 2008.12.03. 10:30:15

Hajdú! Neked miért van ekkora arcod? Fogjál már vissza, undorító a tested is, mint egy görnyett fóka úgy nézel ki, a rózsaszín inged meg egyszerűen felháborító. Menj és plasztikáztasd magadat, ne csak azt a nagyképű, rusnya csajodat. remélem, elváltok egyszer.