Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

6. hét - Farkasházi Réka receptjei

2008.04.13. 07:24 - sorozat

Címkék: farkasházi réka receptek vacsora csata mandulás csokis kuglóf fagylalttal kacsasült narancsmártással hidegtál kacsamellel





Előétel

"Hidegtál kacsamellel"

Hozzávalók:

koktélparadicsom
napon szárított és olívaolajban érlelt paradicsom
melegen füstölt kacsamell
bivaly mozzarella
friss bazsalikom
őrölt színes bors

Elkészítési mód:

Ízlésesen tálaljuk.

 

Főétel

"Kacsasült narancsmártással, burgonyapürével, melegen készített madársalátás rátéttel"

Hozzávalók:

kacsához:

5-6 db pecsenyekacsa-comb
1 db narancs
4 gerezd fokhagyma
1 dl száraz cherry kevés szárított ánizs és kakukkfű

bors
szegfűszeg

mártáshoz:

1 teáskanál mentadzsem vagy 4-5 friss mentalevél
fél dl minőségi konyak
1 narancs leve
2 evőkanál narancsdzsem
1 evőkanál világos nádcukor

burgonyapüréhez:

1 kg burgonya
1 tojás
1 kis doboz tejföl
1 evőkanál vaj

salátához:

5-6 vékony szelet speck (sonka)
4 db apró sózott és olajban eltett szardella
1 csomag madársaláta (lehet bébispenót is)
friss bazsalikom
körülbelül fél dl balzsamecet
kevés olívaolaj

Elkészítési mód:

A kacsát sózzuk és borsozzuk meg és a „kövér” részével lefelé a kacsasütő edénybe rakjuk bele. Mozsárban törjük össze a csipet szárított ánizst és valamivel több kakukkfüvet (ízlés szerint), majd szórjuk meg vele a combok tetejét. Vágjunk egy narancsot fél centis karikákra és helyezzük rá a combokra, egy-egy szegfűszeget pedig szúrjunk a narancskarikákba. A négy gerezd fokhagymát rakjuk a combok mellé és locsoljunk az egész alá egy deci száraz cherryt. Pároljuk 180 fokon fedő alatt a sütőben egy órán keresztül, majd vegyük le a fedőt, szedjük le a combokról a narancskarikákat és süssük a húst pirosra.

A burgonyapüréhez főzzük meg a krumplit sós vízben, majd egy tojás és egy kis tejföl, plusz egy evőkanál vaj hozzáadásával rusztikusra törjük.

A rátéthez egy serpenyő aljában kevés olívaolajba rakjuk bele a sonkacsíkokat és helyezzünk mellé apró szardellákat. Mikor a sonka pirulni kezd és kiengedi a zsírját, a szardella pedig a hő hatására szétfoszlik, rakjuk a tetejére a madársalátát. Szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikommal, locsoljuk meg körülbelül fél deci balzsamecettel és fedjük le egy percre, hogy megfonnyadjon a saláta.

A mártáshoz egy kisebb lábasban karamellizáljuk a nádcukrot és mikor már barnul, öntsük rá a fél deci konyakot és egy narancs levét. Adjunk hozzá 2 evőkanál narancsdzsemet, egy teáskanál mentadzsemet (vagy apróra vágott friss mentát) és főzzük simára. Ezzel a mártással végül tálalás előtt locsoljuk meg a kacsacombokat.



Desszert

"Mandulás-csokis kuglóf, fagylalttal"

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
4 tojás
2 evőkanál rum
1 teáskanál fahéj
20 dkg apróra tört magas kakaótartalmú csokoládé
125 g hámozott szeletelt mandula
csokifagyi

Elkészítési mód:

A vajat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rummal és a fahéjjal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük bele a csokidarabkákat és a mandulát, majd öntsük a tésztát egy kivajazott formába. Előmelegített sütőben 160-170 fokon másfél órán keresztül süssük. Miután kihűlt, vegyük ki a formából és csoki fagyival (ízlés szerint díszítve) tálaljuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr47423308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hotváth Rudolf · http://www.hidegtalkiraly.hu 2008.04.22. 19:43:54

Megcsináltam, mind megettem, köszönöm, ajánlom!

Szilvi 2008.12.03. 10:26:43

Nagyon fininek tűnik, ez lesz a karácsonyi menüm. Remélem olyan finom lesz mint a tied. Köszönöm a remek ötletet.