Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

7. hét - Janicsák István receptjei

2008.04.15. 05:47 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata janicsák istván falusi almáspite veresi sajtos tejszínes csirkemell asszonyfogó cézár saláta





Előétel

"Asszonyfogó Cézár saláta"

Hozzávalók:

jégsaláta
csirkemell
mandula szeletek
fűszerek
olaj

Elkészítési mód:

A jégsalátát felszeleteljük, kivágjuk a torzsáját. Tegyünk rá a nagyobb saláta levelekre kis csíkokra vágott olajon grill fűszerrel, színes borssal megpirított csirkemellet. A tetejére pedig pirított mandula szeletek rakjunk, köré pedig majonézes tojássalátát.

Öntetként - Majonézes tojássaláta

Hozzávalók:

majonéz
tejföl
olívaolaj
camembert sajt
trappista sajt
füstölt sajt
tojás
bors

Elkészítési mód:

Keverjük össze a majonézt és a tejfölt, majd rakjunk hozzá egy kis borsot és egy kis olívaolajt. Rakjunk hozzá nagy darabokra vágott camembert, trappista és füstölt sajtot és egy kemény tojást.

 

Főétel

"Veresi sajtos-tejszínes csirkemell"

Hozzávalók:

csirkemell
trappista sajt
füstölt sajt
főző tejszín
vaj
liszt

Elkészítési mód:

A csirkemell darabokat vágjuk kisebb szeletekre. Majd sózzuk meg és forgassuk meg egy tál lisztben. Vajazzunk ki egy tepsit, tegyük bele a csirkemell szeleteket, majd öntsük rá a lereszelt sajtokat úgy, hogy lefedjék a húst.

Ezután öntsük fel tejszínnel és addig süssük alufólia alatt, míg a hús meg nem puhul. Majd süssük egy kicsit fólia nélkül is, hogy megpiruljon a sajt teteje.

Bográcsban buggyantott zöldségek

Hozzávalók:

cukkini
padlizsán
kaliforniai paprika
paprika
paradicsom
póré hagyma

bors
görög bazsalikom
koriander
olívaolaj

Elkészítési mód:

A zöldségeket tisztítsuk meg, aprítsuk fel és fűszerezzük meg, majd szedjük le a paradicsom héját. A bográcson levő felforrósított olívaolajba rakjunk zöldségeket, először a cukkinit, majd a többit. Lassan kevergetve addig süssük, amíg a zöldség levet nem ereszt és nem bugyog.



Desszert

"Falusi almáspite"

Hozzávalók:

pite tészta
barack lekvár
zsemle morzsa
reszelt alma
tojás sárgája
fahéj
cukor
vaníliás cukor
liszt

Elkészítési mód:

Az összekevert tésztát osszuk kétfelé és tegyük az egyik lapot kiolajozott, kilisztezett tepsibe. Rakjunk rá egy réteg baracklekvárt, zsemlemorzsát és egy reszelt almát, amit fahéjjal és cukorral összekevertünk. Majd ezután rátehetjük az egy réteg zsemlemorzsát és a tészta másik felét. A tetejét kenjük le tojássárgájával. Ha kihűl, szeleteljük fel és a tetejét hintsük meg vaníliás cukorral.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr35425403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Málna 2008.08.26. 11:42:37

Nagyon tettszett a vacsora csata.Aranyosak voltatok a gyerekeiddel együtt.Nagyon vidámak vagytok,ez klassz.Edit

Szász Margit 2008.09.10. 15:35:14

Nagyon finomat főztetek! Szerintem Néked kellett volna meg-
nyerni azon a héten a v.csatát!
Szept. 6-án a Főv.Központi Rendeltetésü Mentőszervezet
megalakulásának 10.évfordulója alkalmából a Duna parton rendezett kiállitás és bemutató záróakkordjaként fellépett
a ZiziLabor és a veresegyházi asszonykórus. Nagyszerüek
voltatok: a hangod a régi! leányaid is klasszul énekelnek!
s a csökkentett létszámú kórus is kitett magáért. Jó hangu-
latú koncert volt! Köszönjük: a Főv.Polgári Védelem dolgozói