
Előétel
"Thai kókuszos csirkeleves"
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
1 doboz (400 ml) kókusztej
1 kis fej vöröshagyma
3 szál újhagyma
1 evőkanál curry fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj
1 db paradicsom
1 csokor friss korianderlevél
1 db csirkeleves kocka
darált bors
só
Elkészítési mód:
Főétel
"Cékla rizottó"
Hozzávalók:
500 g cékla
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg rizottórizs
1,2 liter zöldség alapleves
só
darált bors
1 csokor zöldpetrezselyem
12 dkg lágyabb kecskesajt
50 g vaj
Elkészítési mód:
A céklákat mossuk meg alaposan, majd sós vízben főzzük puhára. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a rizottórizst és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni. Amikor elfőtt a leve, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg a rizsszemeket, és ha nem elég puhák, akkor a leírt mennyiségű folyadék mellett egy kevés vizet is adjunk hozzá.
Keverjük bele az összekockázott céklát és pár percig forraljuk össze. Morzsoljuk rá a friss vajat, majd óvatosan keverjük bele.
Tálaláskor szórjuk rá a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyem zöldet. Akkor a legfinomabb, ha a rizottónk folyós, mint egy főzelék.
Desszert
"Citrus torony"
Hozzávalók:
2 db rózsaszín grapefruit
2 db sárga grapefruit
4 db narancs
4 db mandarin
1 dl limonchelló likőr
fél maréknyi pisztácia
Elkészítési mód:
Hámozzuk meg a gyümölcsöket úgy, hogy a fehér bőrét is vágjuk le róla, majd szeleteljük ujjnyi vastagságúra. A tányéron egymás fölé rakjuk a szeleteket, de úgy, hogy a szélesebb szeletek kerüljenek alulra és majd a keskenyebbekkel folytassuk, hogy az egész tornyot alkosson.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek