
Előétel
"Kemencében sült fácánleves"
Hozzávalók:
2 db fácán
3-4 db csirke csirkenyaka
1 db pulykaszárny
1 adag vegyes leveszöldség
2 db paradicsom
2-3 karika erős-zöld paprika
ízlés szerint só
bors
egy csipetnyi vegeta
Elkészítési mód:
A megtisztított hozzávalókat egy cserépedénybe tesszük, felöntjük vízzel és fél dl whiskyvel. Az edény tetejére egy káposztalevelet teszünk és lefedve betesszük a sütőbe, és körülbelül 2 óráig főzzük, majd tálaljuk.
Főétel
"Egybesült malac"
Hozzávalók:
1 egész malac
fél liter mustár
1 csomag sült hús fűszerkeverék
só
darált bors
5-6 gerezd fokhagyma
2 libacomb
2 alma
2 fej vöröshagyma
1 üveg fehérbor
sör
víz
Körethez:
burgonya
petrezselyem
vegeta
Elkészítési mód:
A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, a sót és a darált borsot egy kis edényben összekeverjük.
A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, petrezselyemmel és vegetával összekeverve tálaljuk.
Desszert
"Gyümölcsrizs"
Hozzávalók:
12 dkg rizs
8 dl tej
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 csipetnyi só
1 db vegyes gyümölcskonzerv
díszítéshez tejszínhab, illetve csoki reszelék
Elkészítési mód:
A rizst lassú tűzön megfőzzük, majd cukorral és egy csipetnyi sóval ízesítjük. A tejszínt habbá verjük és finoman hozzákeverjük a kihűlt rizshez. Ezek után a leszűrt gyümölcsöket is finoman hozzá adjuk, kelyhekbe tesszük és lehűtjük. Díszítésképpen tejszínhabot fújhatunk a tetejére, illetve meghinthetjük csoki reszelékkel.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek