
Előétel
"Tejfölös citromos csirkebecsinált leves"
Hozzávalók:
2 egész csirke
2 nagy citrom
3 fej vöröshagyma
4 nagy doboz tejföl
só
paprika
babérlevél
1 púpozott evőkanál liszt
Elkészítési mód:
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, a sót, majd a részeire vágott csirkét. Összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a 2-3 babérlevelet és félig megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a leszűrt levét és tovább főzzük. A végén a tejföllel és a liszttel egy habarást készítünk és összeforraljuk.
Főétel
"Pogácsatésztába töltött darált marhahús"
Hozzávalók:
Pogácsához:
1 kg liszt
2 kefir
1 csésze élesztő
2 dl tej
35 dkg zsiradék
2 tojás sárgája
só
cukor
Töltelékhez:
1/2 kg darált marhahús
hagyma
fokhagyma
só
bors
ízlés szerint fűszerek
1 kukoricakonzerv
Elkészítési mód:
Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.
Desszert
"Mascarponés, epres túrótorta"
Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál porcukor
Krémhez:
1/2 kg túró
1 nagy doboz Mascarpone sajt
3 kis zacskó zselatin
reszelt citromhéj
citromlé
porcukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kg eper
1 csomag epres tortazselé
Elkészítési mód:
A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és 1 kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük. A krém: a túrót és a sajtot homogénre keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a levet, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük. Tetejét beterítjük félbevágott eprekkel és leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek