Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

9. hét - Fésüs Nelly receptjei

2008.05.09. 17:51 - sorozat

Címkék: receptek vacsora csata fésüs nelly tejfölös citromos csirkebecsinált leves pogácsatésztába töltött darált marhahús mascarponés epres túrótorta





Előétel

"Tejfölös citromos csirkebecsinált leves"

Hozzávalók:

2 egész csirke
2 nagy citrom
3 fej vöröshagyma
4 nagy doboz tejföl

paprika
babérlevél
1 púpozott evőkanál liszt

Elkészítési mód:

A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, a sót, majd a részeire vágott csirkét. Összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a 2-3 babérlevelet és félig megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a leszűrt levét és tovább főzzük. A végén a tejföllel és a liszttel egy habarást készítünk és összeforraljuk.

 

Főétel

"Pogácsatésztába töltött darált marhahús"

Hozzávalók:

Pogácsához:

1 kg liszt
2 kefir
1 csésze élesztő
2 dl tej
35 dkg zsiradék
2 tojás sárgája

cukor

Töltelékhez:

1/2 kg darált marhahús
hagyma
fokhagyma

bors
ízlés szerint fűszerek
1 kukoricakonzerv

Elkészítési mód:

Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.



Desszert

"Mascarponés, epres túrótorta"

Hozzávalók:

Piskótához:

5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál porcukor

Krémhez:

1/2 kg túró
1 nagy doboz Mascarpone sajt
3 kis zacskó zselatin
reszelt citromhéj
citromlé
porcukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kg eper
1 csomag epres tortazselé

Elkészítési mód:

A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és 1 kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük. A krém: a túrót és a sajtot homogénre keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a levet, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük. Tetejét beterítjük félbevágott eprekkel és leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.


Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr56461647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása