
Előétel
"Paraszt batyu sonkával paprika ágyon molnárkával"
Hozzávalók:
6 db tojás
3 kávéskanál mustár
1 csomag petrezselyem
fekete bors
só
nyers sonka
snidling
fűszervaj
fokhagymás olívaolaj
Elkészítési mód:
10 percig főzzük a tojást, majd törjük apróra. Keverjük össze 3 kávéskanálnyi mustárral. Fűszerezzük borssal, sóval, frissen vágott petrezselyemmel. A papírvékonyra vágott, nyers sonkába tegyük bele a diónyi adagokat, majd fogjuk össze batyuba, kössük össze snidling zölddel és tálaljuk paprikaágyon.
Kísérőként karikára vágott pirított molnárkákat tálaljunk, fokhagymás olívával és fűszervajjal.
Főétel
"Juhtúrós sztrapacska – savanyú káposztával"
Hozzávalók:
8 db krumpli
1 kg liszt
só
savanyú káposzta
juhtúró
bacon
tejföl
sajt
Elkészítési mód:
A burgonyát ledaráljuk, liszttel összekeverjük és megsózzuk, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ezután rákenjük az olajba áztatott juhtúrót és jól összekeverjük.
A bacont felszeleteljük és barnára pirítjuk. A szalonna zsírjában megpároljuk a káposztát körülbelül 20 percig közepes lángon.
Desszert
"Tiramisu"
Hozzávalók:
6 db tojás
cukor
kávé
rum aroma
babapiskóta
kakaó
mascarpone
Elkészítési mód:
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek