Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

12. hét - Péter-Szabó Szilvi receptjei

2008.09.27. 05:18 - sorozat

Címkék: receptek péter szabó szilvia vacsora csata libamáj terrrine trikolor csirke krumplipürével sült túrópuding

 

 

 

Előétel

"Libamáj terrine"


Hozzávalók (6 személyre):

0,70 kg libamáj

0,25 l főzőtejszín

0,05 kg zselatin

0,02 kg só

0,005 kg majoránna

0,002 kg őrölt feketebors

0,05 l tokaji bor

0,02 l konyak

0,20 kg lekvár


Elkészítési mód:

A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.

 

 

Főétel

"Trikolor csirke krumplipürével"


Hozzávalók 6 főre:

0,90 kg csirkemell filé

3 db kaliforniai paprika (3 színű)

0,30 kg fetasajt

0,30 kg füstölt karaván sajt

0,05 kg kotányi grill fűszersó

0,1 l étolaj

0,20 kg pesto

Elkészítési mód:

A csirkemelleket megnyitjuk, és kiklopfoljuk. Az alufóliából 20 centis darabokat tépünk, leolajozzuk, és megszórjuk a grill fűszersóval. Rátesszük a csirkemelleket, megkenjük a pestóval, és beszórjuk ismét a fűszersóval. A közepére halmozzuk a csíkokra vágott fetát, kaliforniai paprikát és a füstölt sajtot. Mindenből 2-3 csíkot. Ezeket úgy osszuk el, hogy a 6 db tekercsbe elég legyen, majd jó szorosan feltekerjük. Előmelegített sütőben, 150 fokon 45 percig sütjük. Amikor elkészült, lefejtjük róla a fóliát, és felszeleteljük. Burgonyapürével tálaljuk, és zöldségekkel díszítjük.

 

 

 

Desszert

"Sült túrópuding "


Hozzávalók:

kevés puha vaj és liszt a csészék előkészítéséhez

3 evőkanál mazsola,

él dl rum

3 tojás

25 dkg tehéntúró

3 evőkanál tejszín

1 citrom

fél vaníliarúd

10 dkg cukor

5 dkg liszt

1 csipetnyi só

Az öntethez:

15 dkg baracklekvár

1dl rum

1 citrom

Elkészítési mód:

200 fokra állítjuk a sütőt, és amíg felmelegszik, kivajazunk és kilisztezünk 8 db másfél decis kávéscsészét. Egy kisebb lábasba öntjük a mazsolát, ráöntjük a rumot, és hozzáöntünk még annyi vizet, hogy ellepje a szemeket. Ezt erős tűzön felforraljuk, majd az első rottyanás után lehúzzuk a tűzről, és félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, és két tálba külön-külön beleöntjük. A sárgáját összekeverjük a túróval és a tejszínnel, majd beleszórjuk a cukrot és a lisztet. Ehhez belereszeljük a citrom héját, belekaparjuk a vaníliarúd belsejéből az aromás pöttyöket, majd beleöntjük a rumos mazsolát, és mindezt alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéhez egy csipetnyi sót adunk, és keménnyé verjük a habot. Ezt óvatosan hozzáforgatjuk a vaníliás-mazsolás túróhoz, majd belekanalazzuk a kivajazott, kilisztezett csészékbe, és 15 percre betesszük őket a forró sütőbe. Ezalatt elkészítjük a mártást. Közepes lángon kevergetve összemelegítjük a baracklekvárt a rummal, és ehhez hozzáreszeljük a citrom héját. A negyed óra leteltével, sütőkesztyűvel kivesszük a túrópudingokat, és ráfordítjuk őket egy vágódeszkára, végül rácsorgatjuk a rumos-citromos baracklekvárt.

 

Forrás: vacsoracsata.tv

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr2683993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása