
Előétel
"Sültpaprika krémleves"
Hozzávalók:
7 pritamin (vagy piros kaliforniai) paprika
2 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál friss gyömbér
1 teáskanál köménymag
5 db sárgarépa
2 teáskanál cukor
300 ml tejszín
só
fehér bors
Elkészítési mód:
A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk. Forró olajban megpirítjuk a hagymákat, gyömbért, fűszermagokat. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk.
Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a végén megcukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, egy szitán pedig átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.
Főétel
"Tárkonyos borjúpörkölt"
Hozzávalók:
borjúcomb
4 fej vöröshagyma
1-2 gerezd aprított fokhagyma
pirospaprika
erős pista
paradicsom
fehér paprika
só
egy csipetnyi tárkony
majoranna
Elkészítési mód:
Borjúcombot apró kockákra vágva vöröshagymában pároljuk, hogy a szaft jó sűrű legyen. Rakhatunk még bele 1-2 gerezd aprított fokhagymát is. Üvegesedés után meghintjük jófajta pirospaprikával, egy kis erős pistával. Vízzel dúsítjuk, majd friss paradicsomot, fehér paprikát teszünk bele. Utána egy kis sót és egy csipetnyi tárkonyt is beletehetünk, majd egy kevés majorannát.
Desszert
"Aszalt szilvával töltött piskóta, fahéjas vaníliás szósszal"
Hozzávalók:
8 tojás
vaníliacukor
liszt
fahéj
vaníliarúd
tej
Elkészítési mód:
Piskótatésztát a klasszikus módon kikeverjük, majd a tortaformába öntött masszába belehelyezzük és rakunk bele aszalt szilvát is. Megsütjük, majd tálaláskor meghintjük fahéjjal és leöntjük vaníliaszósszal.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek