Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

13. hét - Szuper Levente receptjei

2008.10.02. 05:50 - sorozat

Címkék: receptek szuper levente vacsora csata őszibarackleves bográcsban főtt zöldségek grillezett tarjával egzotikus gyümölcsrizs házi málnaszörppel

 

 

Előétel

"Őszibarackleves"


Hozzávalók:

2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt

0,5 l hosszan friss tej

2 csomag vaníliás cukor

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet őrölt szegfűszeg

Ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evőkanál)


Elkészítési mód:

A barackbefőtt 2/3 részét saját levével leturmixoljuk, üvegtálba öntjük, hozzáadjuk az ízesítőket és a tejet. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk, ha sűrűnek találjuk, tej adható még hozzá. A le nem turmixolt barackokat ízlésesen felszeleteljük és belevegyítjük. Hűtve tálaljuk.

 

 

Főétel

"Bográcsban főtt zöldségek grillezett tarjával"


Hozzávalók:

(8 személyre)

40 dkg füstölt tarja

30 dkg tarhonya

15 dkg füstölt szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

1 kg zöldpaprika

1 kg paradicsom

1 evőkanál pirospaprika

(csípőspaprika-krém)

Elkészítési mód:

Az apróra vágott füstölt tarját a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, csípőspaprika-krémmel tüzesítheti.

 

 

 

Desszert

"Egzotikus gyümölcsrizs házi málnaszörppel"


Hozzávalók:

15 dkg rizs

10 dkg porcukor

8 dl tej

6 dl tejszín

3 cs.vaníliás cukor

2 dkg mazsola

1 dl sűrű málnaszörp

ízlés szerint gyümölcsök:

pl. barack, mandarin, ananász, eper,

esetleg kevés reszelt citromhéj

Elkészítési mód:

A rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk. Jó puhára főzzük, ha kész, hűlni hagyjuk. Közben a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd kis időre hűtőbe tesszük. Addig érdemes gyümölcsmosóban, akár tésztaszűrőben a darabolt gyümölcsöket kicsit lecsepegtetni, hogy ami kis levet enged, ne lazítsa majd a gyümölcsrizst. A mazsolát is jól kinyomkodjuk, és elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. A kihűlt tejberizst összekeverjük a mazsolával, a darabolt gyümölccsel, esetleg kevés citromhéjjal, legvégül óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön! Ezután a tálat még a hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, utána tálalhatjuk kis kelyhekbe.

 

Forrás: vacsoracsata.tv

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr39691459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása