
Előétel
"Francia hagymaleves"
Hozzávalók:
3 nagy vöröshagyma
2 tojássárgája
liszt
1liter húsleves
só
bab
vaj
Elkészítési mód:
A vöröshagymát csíkokra (karikákra) vágjuk, megfonnyasztjuk egy kevés vajon, majd megszórjuk liszttel és tovább pirítjuk. Ezután felöntjük húslevessel és egy picit így is főzzük. A hagyma felét kivesszük a levesből és összeturmixoljuk a tojás sárgájával. Ha ez kész, óvatosan visszatesszük a levesbe és pirított kenyérdarabokkal és reszelt sajttal tálaljuk.
Főétel
"Paprikás szűzérmék"
Hozzávalók:
3 dl tejszín
körülbelül 60dkg sertés szűzpecsenye
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kis konzerv sűrített paradicsom
só
bors
szerecsendió
körülbelül 15 szelet bacon
Elkészítési mód:
A tejszínt felforraljuk, belerakjuk a paprikát, a paradicsompürét és a fűszereket. A szűzpecsenyét kis karikákra vágjuk, bacon-be csavarjuk. Ezután beletesszük egy kerámiatálba és ráöntjük a szószt. Betesszük a sütőbe, ahol 10-15 perc alatt 190 fokon megsütjük.
Desszert
"Bogyós kevert sütemény"
Hozzávalók:
250 g vaj
400 g liszt
1 kávéskanál sütőpor
250 g cukor
gyümölcs
4 tojás
Elkészítési mód:
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek