Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

11. hét - Voksán Virág receptjei

2008.05.19. 18:15 - sorozat

Címkék: receptek voksán virág bélszín carpaccio tonhal saltimbocca paradicsomsalátával pannacotta




 

Előétel

"Bélszín-carpaccio"

Hozzávalók:

60 dkg bélszín
2 evőkanál mustár
őrölt fekete bors
1 nagy citrom leve

6 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
10 dkg apróra reszelt parmezán sajt
Elkészítési idő: 25 perc + fagyasztás

Elkészítési mód:

A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral, meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, azután lefagyasztjuk.

A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyra fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelő géppel) és azonnal tálra rakjuk.

A bélszínre citromlevet csöpögtetünk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá. Marha helyett őz vagy szarvas bélszínjéből, hátszínjéből is készülhet.

 

 

Főétel

"Tonhal saltimbocca paradicsomsalátával"

Hozzávalók:

4 db tonhalszelet
4 szelet füstölt lazac
1 evőkanál fekete olívabogyó-krém
8 levél friss zsálya
darált bors
4 evőkanál olívaolaj

Salátához:

2 db paradicsom
fél kígyó uborka
1 teáskanál dijoni mustár
3 evőkanál olívaolaj
1 csokor zöldpetrezselyem
2 szál újhagyma
fél citrom leve

darált bors

Elkészítési mód:

A tonhalszeleteket tegyük egy deszkára, borítsuk be frissentartó fóliával, majd enyhén klopfoljuk meg. Daráljunk a szeletekre borsot, kenjük meg jól a fekete olívabogyó krémmel, majd tegyünk minden szeletre füstölt lazacot. A lazacra helyezzünk két-két levél zsályát, hajtsuk össze, majd fogvájóval tűzzük meg. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a töltött tonhalat és mindkét oldalát süssük egy-egy percig. Vigyázzunk, ne süssük túl: a tonhal akkor a legfinomabb, ha csak félig sül át, de a közepe még rózsaszín marad. A tonhal mellé kínáljuk a salátát! Vágjuk apró kockákra a paradicsomot és az uborkát, tegyük egy tálba. Adjunk hozzá mustárt, durvára összevágott petrezselyem zöldet és újhagymát. Ízesítsük darált borssal, citromlével és sóval, majd csorgassuk rá az olívaolajat is. Keverjük jól össze és ezzel tálaljuk a megsütött tonhalat. A salátához használhatunk friss fűszerleveleket is: tehetünk bele bazsalikomot, citromfüvet, oregánót, kaprot, citromos kakukkfüvet vagy akár mentát is.

Desszert

"Pannacotta"

Hozzávalók:

200 g málna
1 vaníliarúd
500 g tejszín (vagy 250 ml tejszín és 250 ml tej)
40 g cukor
3 fehér zselatinlap

Elkészítési mód:

Előkészítés: (5 perc)

Málnát kiválogatjuk, ha mélyhűtött, akkor pedig szűrőbe téve leöntjük forró vízzel.

Előkészítünk és kiöblítünk hideg vízzel egyenes falú pudingformákat vagy csészéket.

Elkészítés: (25 perc)

A vanília rudat hosszába félbevágjuk és a belét kikaparjuk. A tejszínt a cukorral, a vaníliabelével és a hüvelyével edénybe tesszük. Majd ezt közepes lángon 8 percig főzzük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A vanília hüvelyét kivesszük a tejszínből.

A zselatinlapokat kézzel kinyomkodjuk és a zselatint a forró vaníliás tejszínbe tesszük, s állandó kevergetés mellett feloldjuk. A tejszínt formákba öntjük és hűvös helyre tesszük.

6 óráig hagyjuk dermedni a tejszínes krémet.

Majd végezetül elkészítjük a málnás öntetet. Elég egyszerű, csak botmixerrel pürésítjük a gyümölcsöt és szűrőn átpasszírozzuk.

Tálaláskor a tejszínes krémet egy késsel fellazítjuk a forma vagy csésze falától, majd a tálkát kis ideig forró vízbe mártjuk és egy tányérra vagy a gyümölcsszószra kiborítjuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr20477201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása