
Előétel
"Tárkonyos krumpli leves"
Hozzávalók:
hagyma
krumpli
répa
fehérrépa
tejföl
só
bors
vegeta
kömény
tárkony
petrezselyem
Elkészítési mód:
Dinszteljük meg a hagymát egy kis olajon. Tegyük bele a répát, majd pároljuk puhára. Öntsük fel vízzel és tegyük bele a krumplit, ezután fűszerezzük meg. Mielőtt teljesen elkészül, rakjuk bele a tárkonyt és a petrezselymet. Majd mikor elkészült, tejföllel habarjuk be.
Főétel
"Kapros juhtúróval töltött csirkemell"
Hozzávalók:
Páchoz:
fokhagyma
joghurt
Töltelékhez:
juhtúró
zsemle
tojás
fehérbors
kapor
Elkészítési mód:
Fokhagymában és joghurtban pácoljuk be a húst. A juhtúrót keverjük össze a tojással, fehérborssal, kaporral és a vízben áztatott zsemlével, majd töltsük meg ezzel a csirkemellet. Ha mindez megvan, tekerjük be backon szalonnával egy kis olivaolajon 180 fokon süssük meg.
Desszert
"Gyümölcsös tál"
Hozzávalók:
babapiskóta
gyümölcs
puding
Elkészítési mód:
Elkészítjük a pudingot. A tálba rétegesen beletesszük a piskótákat és a gyümölcsöket, majd leöntjük pudinggal. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe és hagyjuk állni.
Utolsó kommentek