Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

12. hét - Koltai Róbert receptjei

2008.09.25. 05:35 - sorozat

Címkék: koltai róbert receptek szilvás és barackos gombóc bakter módra rakott lecsós tarja tejfölös gombaleves

 

 

 

Előétel:

"Tejfölös gombaleves"


Hozzávalók:

- 35-40 dkg gomba

- 15 dkg sárgarépa (aki szereti)

- 15 dkg fehérrépa (aki szereti)

- 4 evőkanál olaj

- 3 evőkanál liszt

- 3 dl tejföl

- 1 nagy vöröshagyma

- petrezselyem

- őrölt bors

- só

Elkészítési mód:

A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát (aki szereti) pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket (aki szereti) és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá kb. 1,5 liter vizet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.

 

 

 

Főétel:

"Rakott lecsós tarja"


Hozzávalók:

- 1 kg tarja - vékony szeletekben

- paprika

- paradicsom

- 90 dkg burgonya

- kb. 5 nagy fej hagyma

- kis liszt

- kis pirospaprika

- tejföl

- só

- bors

- olaj

Elkészítési mód:

Az ajánlott libazsír helyett a reformkonyha nyomdokait követve olívaolajat öntünk a tepsi aljára. A karikára vágott nyers burgonyát és hagymát leteszem, majd a vékony tarja szeleteket megfűszerezve ráhelyezem. Ezután kb. 30 percre beteszem a már előmelegített sütőbe. A 30 perc letelte után két kesztyű segítségével a tűzforró tepsit kiemelem, majd a karikára vágott sült burgonyára és hagymára, valamint a még nem teljesen kisült tarjára ráborítom a már előre elkészített speciális lecsót. Attól speciális, hogy a séf intelme ellenére jó sok baromfi virslit szeltem bele, majd még kb. 7 dkg parasztkolbásszal megbolondítottam. Mindennek a tetejére paprikás liszthez kevert tejfölt borítok és visszateszem a sütőbe.

 

 

Desszert

"Szilvás és barackos gombóc bakter módra"


Hozzávalók:

- 1 kg burgonya

- fél kg szilva/ barack

- 20-25 dkg liszt

- 13 dkg margarin

- őrölt fahéj (aki szereti)

- 10 dkg zsemlemorzsa

- porcukor a tetejére

Elkészítési mód:

A héjában főtt burgonyának lehúzzuk a héját, burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 deka vajat, pici sót, és annyi lisztet, hogy alaposan összegyúrva a tészta, se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Lisztezett deszkán kb. három milliméter vastagra kinyújtjuk. Négyzet alakú kockákra vágjuk, mindegyik közepébe egy fél szilvát/barackot teszünk, a szilvát megszórjuk kevés őrölt fahéjjal (aki szereti) és beleteszünk egy kockacukrot. A tészta négy sarkát összefogjuk, gombócot formázunk belőle, és forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, míg azok a tetejére fel nem jönnek. A maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifőtt gombócokat átforgatjuk benne.

 

Forrás: vacsoracsata.tv

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr88680002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása