
Előétel
"Körtés spenótleves"
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
15 centis darab póréhagyma
2 db körte
4 pohár zöldségleves
1 db burgonya
300 gr spenót
175 ml tejszín
só
őrölt bors
fél marék pirított dió
Elkészítési mód:
Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, majd pároljuk meg benne a felkarikázott póréhagymát. Öntsük fel a zöldséglevessel, ha nincs, akkor vízzel és zöldségleves kockával. Tegyük bele a megtisztított és feldarabolt burgonyát, spenótot és a körtét. Fűszerezzük őrölt borssal és sóval. Főzzük 10-15 percig, majd dúsítsuk tejszínnel és a végén kézi mixerrel pürésítsük.
"Tormás csirkemell almával és újhagymával"
Hozzávalók:
2 evőkanál friss reszelt torma
1 db csirkemell filé
1 evőkanál olívaolaj
fél evőkanál étkezési keményítő
2 szál újhagyma
2 db savanykás alma
fél citrom leve
só
darált bors
őrölt szerecsendió
2 dl tejszín
Elkészítési mód:
Vágjuk fel a csirkemellet ujjnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze.
Desszert
"Cukkinis sütemény"
Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 dl olívaolaj
15 dkg liszt
6 dkg búzadara
3 evőkanál búzacsíra
fél csomag sütőpor
10 dkg dióbél
50 dkg cukkini
fél citrom reszelt héja
Elkészítési mód:
Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni.
Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát, búzacsírát és a sütőport.
Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, hagyjuk állni 10 percig.
A cukros tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket és a dúrvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek