Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

7. hét - Keleti Andrea receptjei

2008.04.17. 19:11 - sorozat

Címkék: receptek keleti andrea vacsora csata színes trópusi saláta meleg spárgaöntettel ropogósra sütött kacsapecsenye rizsfelfújt





Előétel

"Színes trópusi saláta, meleg spárgaöntettel"

Hozzávalók:

1 csomag vegyes tépősaláta levél
1 csomag spárga
fél darab ananász
csipetnyi fehérbors
1 pohár tejföl
csipetnyi fehérbors
1 db zöldségleves kocka
3 evőkanál liszt

10 dkg feta sajt
20 dkg bacon szalonna

Elkészítési mód:

Spárgák szárait apróra feldarabolva sós vízben megfőzzük, fehérborssal, leveskockával és sóval ízesítjük, majd tejfölös habarással besűrítjük, kicsit sűrűbbre, mint ha levest készítenénk. A kész levest turmixgépben pürésítjük.

A spárgák fejét forrásban lévő sós vízben főzzük egy percig, majd leszűrjük. A spárgafejeket kettesével betekerjük bacon szalonnával úgy, hogy közé feta sajt darabokat rejtünk. Az egészet felhevített serpenyőben pirosra sütjük.

A megmosott salátákat rakjuk a nagy tányérok közepére, szórjuk meg falatnyi darabokra felvágott ananásszal, majd csorgassuk meg spárgás szósszal. Tetejére a megsütött töltött spárgafejeket rakjuk.

 

Főétel

"Ropogósra sütött kacsapecsenye"

Hozzávalók:

2 kacsamell
3 db alma
csipetnyi majoránna
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 dl száraz vörösbor

Elkészítési mód:

Reszeljük le a fokhagymát és a vöröshagymát egy kis lábasban, majd öntsük rá a vörösbort. Kis lángon főzzük körülbelül öt percig, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Tegyük bele a kacsamelleket és legalább egy napig érleljük a hűtőben.

Sütés előtt éles késsel szúrjuk fel a kacsamell húsát, majd töltsük meg a meghámozott és a feldarabolt almákkal. Tegyük egy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, öntsük rá a páclét, szórjuk meg majoránnával, ízesítsük sóval és fedjük le alufóliával. Közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a kacsamell porhanyós nem lesz.

Tálaláskor szeleteljük fel, rakjunk mellé krumplipürét, sült almát és karamellizált gyümölcsöket.



Desszert

"Rizsfelfújt"

Hozzávalók:

35 dkg rizs
5 db tojás
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
10 dkg cukor
fél marék mazsola
egy csipetnyi só

Elkészítési mód:

Öntsük a tejet egy lábasba, tegyük bele a rizst, sóval, vaníliás cukorral és cukorral ízesítsük. Hozzáadhatjuk a mazsolát is, mert a forró tejben még jobban megpuhul majd. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük a szemeket, még puhák nem lesznek. Ha elkészült, még

melegen keverjük bele a margarint és a tojások sárgáját. A fehérjéket verjük fel keményre és a langyosra hűlt rizshez keverjük hozzá óvatosan.

Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 140-150 fokon 40-45 percig süssük.

Ha kissé kihűlt, kockázzuk fel és tálaljuk nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg baracklekvárral.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr87430378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzmika 2008.09.02. 19:26:44

Andrea csodálatos Ember, finom lelkű, és kedves, és biztos vagyok benne, hogy jó anya is. Sugárzik róla a csupa jóság, vidámság, megértés. A világos árnyalatok a lakásban szintén azt sugallták, mennyire átlátható, nyílt, őszinte és vidám.


süti beállítások módosítása