Előétel
"Sárgadinnye serranoi sonkával és némi csavarral "
Hozzávalók:
2 szép darab sárgadinnye
fél kg serranói sonka
mozzarella, szárított paradicsom, stb.
Elkészítési mód:
A sárgadinnyét hosszában kettévágjuk, és a magos részét kivesszük, kerek szeleteket vágunk egy éles késsel, és a közepére tesszük a sonkaszeleteket. Mellé mozzarellát kínálunk.
Főétel
"Roston sült kavalkád salátaábrándokkal, mártástengerrel "
Pesztó
Hozzávalók:
1 csokor friss bazsalikomlevél, 2 evőkanál fenyőmag, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj, 3 evőkanál parmezán sajt, 1 csipetnyi tengeri só
Elkészítési mód:
A bazsalikomleveleket mossuk meg jól, szedjük ki egy szűrőedénybe, majd várjuk meg, míg lecsepeg. Tegyük konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd az egészet a gép segítségével pépesítsük. Szedjük át kis üvegekbe, zárjuk le jól, majd fagyasztószekrényben tároljuk. Felhasználás előtt egy órával célszerű kivenni a fagyasztóból, majd a maradék újra lefagyasztható.
Ezt a pesztót tartósítószer és hőkezelés nélkül készítettük, fagyasztva sokáig megőrzi frissességét.
Barbecue szósz
Hozzávalók 8 adag húshoz:
1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl borecet, 1 dl víz, 1 dl ketchup, 1 dl citromlé, 10 dkg barnacukor, 1 dl chiliszósz, 1 evőkanál őrölt mustármag, 2 evőkanál Worchester szósz, 1 mokkáskanál cayenne-i bors, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál szurokfű, só.
Elkészítési mód:
A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével, borecettel, ketchuppal, chiliszósszal. Hozzáadjuk a barnacukrot, megsózzuk. Hidegen tálaljuk a húsokhoz.
Grillezett húsok
Hozzávalók 4 főre
4 csirkemell filé, 4 evőkanál Lucullus Sültcsirke fűszersó, 1 dl olaj
Elkészítési mód:
A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk. A fűszer sót az olajjal elkeverjük, majd a csirkét körös-körül alaposan bekenjük vele. Letakarva, hűtőszekrényben kb. 1 órán át érleljük.
A csirkét forró rostlapon vagy serpenyőben oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük, majd a parajos burgonyapürével és friss salátával kínáljuk. Ezt ugyanúgy megtehetjük más hússal is. Pl. tarjával.
Desszert
"Csokifondü csábító gyümölcsökkel"
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg keserűcsoki
4 evőkanál tejszín
2 evőkanál rum
1 ananász
2 körte
2 banán
2 alma
1 fonott kalács
Elkészítési mód:
A gyümölcsöket megpucoljuk, kockára és karikára vágjuk. A fondüedénybe öntjük a tejszínt, belekockázzuk a csokoládét, és nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, majd beleöntjük a rumot is. Ekkor az asztal közepére tesszük a fondüt, mindenki a villájára szúr egy-egy gyümölcsöt és a csokiba mártja, és a kaláccsal fogyasztja.
Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek