
Busás leves, de nem csak milliomosoknak
Busakrémleves
Hozzávalók:
1 busa
4 evőkanál zabpehelyliszt
2 dl tejszín
fél citrom leve
3 evőkanál mustár
tengeri só
tört bors
oregánó
fokhagyma
Elkészítési mód:
A megtisztított busát főzzük egy kevés vízben kocsonyássá. Hagyjuk állni, közben keverjük össze a 4 evőkanál zabpehelylisztet, a 2 dl tejszínt, egy fél citrom levét, 3 kanál mustárt, egy csipet tengeri sót, tört borsot, oregánót és egy fokhagymát. Ha nem elég híg, akkor a busa levéből még adhatunk hozzá. Tálalás előtt 20 perccel forraljuk fel és adjuk hozzá a busához."Népszerű lantművészünknek hála, most már tündérpor nélkül is varázsolhatnak a konyhában."
Babtitok varázs
Hozzávalók:
1 kg tarkabab
4 fej vöröshagyma
2 paradicsom
babérlevél
fokhagyma
fél kg mangalica füstölt kolbász
1 mangalica köröm vagy láb
zabpehelyliszt
Elkészítési mód:
Főzzük meg az 1 kg tarkababot sótlanul. Ha elfogy a víz, akkor pótoljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt teljesen megpuhulna.
Ezzel egyidejűleg tegyük fel a másik lábast is kevés vízzel, amibe a 4 fej apró kockákra vágott vöröshagymát rakjuk bele, majd adjuk hozzá a két nagy paradicsomot, a babérlevelet és a pár gerezd fokhagymát is. Öntsük hozzá a babot, amikor szétfőtt a hagyma.
A harmadik lábasban pedig a füstölt mangalica szeletelt kolbászt főzzük egy kevés vízben. A pikáns íz kedvéért adhatunk még hozzá egy mangalica körmöt vagy lábat is. Ezt legalább 2 órán keresztül főzzük. Ha elkészült, az egészet adjuk hozzá a babhoz. Forrásig főzzük, majd a zabpehelyliszt és a víz keverékével készítsük el belőle a galuskát, amit beleszaggatunk majd az ételbe. 15 perc főzés után elkészül az étel, ami rögtön tálalható is."Egy kis méz, pár szem vaníliás cukor és máris kész az országos remekmű."
Zabkorpás tészta
Hozzávalók:
Fekete rész:
2 doboz tejföl
fél dl tejszín
4 tojás
citromhéj
méz
vaníliás cukor
Fehér rész:
Ugyanaz, mint a fekete rész csak:
+ 1 csomag túró
Elkészítési mód:
Gyufa tésztát vagy más metélt zabtésztát főzzük ki a forrásban levő vízben. A vizet öntsük le róla, majd egy olíva olajjal kikent tepsibe töltsük bele. Amíg ez fő, addig keverjük ki az önteteket, majd öntsük ezeket egymás mellé a tepsibe és süssük 30-40 percig. A tetejére tegyük az aszalt gyümölcsöket, és máris találhatjuk.Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek