Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Ricsi receptjei

2008.03.13. 06:31 - sorozat

Címkék: receptek ricsi vaddisznópörkölt carotta(sárgarépa) sajtmártással grillezett körte fagylalttal





Előétel

"Étvágygerjesztő előétel, a zöldség kedvelőknek."

Hozzávalók:

4 sajtkrém
snidling
4 gerezd fokhagyma
½ liter tejföl

Elkészítési mód:

A 4 tömlős sajtkrémet nyomjuk bele egy mély edénybe, majd vágjuk apró darabokra és keverjük össze snidlinggel. A 4 összenyomott gerezd fokhagymát is keverjük bele és néhány óráig hagyjuk állni.

Addig a répákat pucoljuk meg, vágjuk fel hosszába és áztassuk vízbe, nehogy kiszáradjon.



Főétel

"Aki ínyenc ételre vágyik, az mindenképpen kóstolja meg Ricsi főételét."

Hozzávalók:

pácolt vaddisznóhús
2-3 fej vöröshagyma
pirospaprika
liszt
tejföl
5 db cipó
vörösbor
2 db kékcsibe leveskocka
feketebors

Elkészítési mód:

A 4 fej vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajban, majd főzzük bele a csibekockákat és hígítsuk fel egy kevés vízzel. Amikor már megfőtt, dobjuk rá a húst és pároljuk meg. Ha látszólagosan már megfőtt, öntsük rá a 1/2 liter vörösbort. Majd dobjuk rá a pirospaprikát és hagyjuk főni kis lángon három órán keresztül. Ha megpuhult, hintsük meg liszttel és máris tálalhatjuk.



Desszert

"Desszertkülönlegesség, a gyümölcs és fagyi kedvelőinek."

Hozzávalók:

4-5 evőkanál cukor
½ teáskanál gyömbér (őrölt)
kevés víz, hogy folyós legyen tőle a cukor
5-6 körte
vanília fagylalt

Elkészítési mód:

A körtét hámozzuk meg, vágjuk kétfelé és vájjuk ki a magházát. Majd egy nagy serpenyőbe szórjunk cukrot és hevítsük addig, míg aranybarnára nem pirul. Tegyük bele a félbevágott körtéket, a felszeletelt gyömbért és a citromkarikákat. Öt-hat percig pároljuk lassú tűzön, majd óvatosan fordítsuk meg egy villával. Ezután pedig addig pároljuk, amíg a karamell be nem vonja a gyümölcsöt.

A körtét nagy tányérba tálaljuk és kanalazzunk mellé vanília fagylaltot, majd az egészet csorgassuk le gyömbéres karamelles pároló szósszal.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr100378219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szám Edit 2008.03.13. 09:16:29

Ricsi fantasztikusan főzött. Én elégedett lettem volna, egyszerűen nem értem meg miért húzták le ennyire. Nem volt egy szinvonalon említhető Maci főztjével. Sem minőségileg sem pedig higénés szempontból,mégis egyazon pontszámuk van. Mit képzel Maci magáról? Ezeknek semmi nem jó! Az irigység beszél belőlük, ilyenek ne jelentkezzenek "vacsora csatára"

Zso 2008.03.13. 09:42:52

Szerintem is guszta volt a Ricsi vacsorája, és izlett is mindenkinek.
A pontozásnál meg mindenki igyekszik valamibe belekötni, ne felejtsük el, mind győzni szeretne :) mi, csak kibicek vagyunk.

T-money 2008.03.14. 01:19:28

Maci egy dagadt disznó aki disznó módon is gondolkozik, lepontozta a ricsit, eljátsza h sír h több pontot kapjon... aki ilyen dagadt igénytelen disznó az nem csak megejelenésében, de viselkedésében, sőt kulturáltságában is ugyanilyen nulla.

foggyál le te dagadt g.ci!

Pacal??????,fúúúj, undorító. anyád nem tanított meg kezet mosni? jó h nem etted meg eddig a kutyád te zugevő... nem véletlenűl vagy csapos.. inkább maradj a pult mögött, semmi keresnivalód a konyhában!!!! neked vájú való és nem konyha!!!

(és ez a post az érzéseim tükrözi...)

Barbi 2008.03.17. 17:53:28

Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal!!! Ricsi volt a kedvencem!!! Maci meg undorító volt!!!! Inkább nem is részletezem!!! De az biztos h szemétség volt tőle h csak azért pontozott le mindenkit mert ő akart győzni !!!!! Én biztos nem ettem volna meg azt a moslékot!!! pfffff....


süti beállítások módosítása