
Előétel
"Étvágygerjesztő előétel, a zöldség kedvelőknek."
Hozzávalók:
4 sajtkrém
snidling
4 gerezd fokhagyma
½ liter tejföl
Elkészítési mód:
A 4 tömlős sajtkrémet nyomjuk bele egy mély edénybe, majd vágjuk apró darabokra és keverjük össze snidlinggel. A 4 összenyomott gerezd fokhagymát is keverjük bele és néhány óráig hagyjuk állni.
Főétel
"Aki ínyenc ételre vágyik, az mindenképpen kóstolja meg Ricsi főételét."
Hozzávalók:
pácolt vaddisznóhús
2-3 fej vöröshagyma
pirospaprika
liszt
tejföl
5 db cipó
vörösbor
2 db kékcsibe leveskocka
feketebors
só
Elkészítési mód:
Desszert
"Desszertkülönlegesség, a gyümölcs és fagyi kedvelőinek."
Hozzávalók:
4-5 evőkanál cukor
½ teáskanál gyömbér (őrölt)
kevés víz, hogy folyós legyen tőle a cukor
5-6 körte
vanília fagylalt
Elkészítési mód:
A körtét hámozzuk meg, vágjuk kétfelé és vájjuk ki a magházát. Majd egy nagy serpenyőbe szórjunk cukrot és hevítsük addig, míg aranybarnára nem pirul. Tegyük bele a félbevágott körtéket, a felszeletelt gyömbért és a citromkarikákat. Öt-hat percig pároljuk lassú tűzön, majd óvatosan fordítsuk meg egy villával. Ezután pedig addig pároljuk, amíg a karamell be nem vonja a gyümölcsöt.
A körtét nagy tányérba tálaljuk és kanalazzunk mellé vanília fagylaltot, majd az egészet csorgassuk le gyömbéres karamelles pároló szósszal.Forrás: vacsoracsata.tv
Utolsó kommentek