Vacsoracsata

az rtl uj sorozata a téma Vacsoracsata avagy hogyan főznek a hírességeink

Kereső

Egyedi keresés

AJÁNLATOK

Receptek

Utolsó kommentek

Dénes receptjei

2008.03.14. 05:14 - sorozat

Címkék: receptek dénes vacsora csata jázmin rizs zöld currys csirke thai savanyú csirkeleves




Előétel

"Indítsd úgy a napod, mint egy indiai."

Hozzávalók:

20 dkg hántolt árpa
teavaj

fekete tea

Elkészítési mód:

Öblítsük le az árpát és áztassuk egy tál hideg vízben fél óráig. Miután lecsöpögtettük, közepes lángon pirítsuk meg úgy, hogy megrepedjenek. Utána hűtsük le és daráljuk le kávédarálón.

Főétel

"Kápráztasd el családod egy igazi távol keleti ételkülönlegességgel."

Thai savanyú csirkeleves

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell
2-3 db sárgarépa
2 fej vöröshagyma
2 db zöld citrom leve
2-3 szál friss citromfű
tom-yam paszta
chili
kafer citrom levél
hallé
friss zöld koriander
galanga gyökér (thai gyömbér)

Elkészítési mód:

A tom-yam pasztát egy picit dinszteljük meg olívaolajon, de csak annyira, hogy a paszta feloldódjon, ez két percnél nem több. Majd rakjuk hozzá a csirkemellet és forgassuk át egyszer-kétszer, hogy fehér színe legyen. Ezután öntsük fel 1,5 és 2 liter vízzel, majd rakjuk bele a kaffer citromot, az 5-6 db citromfűt – de előtte mindenképpen törjük össze bárddal - és a 3-4 cm hosszú karikákra szelt galangát. Hagyjuk sülni, de ha habzik, kanállal szedjük le róla. Ha felfőtt, vegyük takarékra a lángot és tegyük hozzá a cikkekre vágott hagymákat és a felkockázott répákat. Ha sótlan, nyugodtan sózzuk meg, de a pikáns íz kedvéért inkább hallével ízesítsük. Ha ezzel végeztünk, dobjuk be a cikkekre vágott paradicsomot, majd amikor megfőtt, öntsünk még hozzá egy egész lime levét. Az ínyencek tehetnek bele csiperke gombát is, de akkor mindenképp 3-5 perccel azelőtt rakják bele, mielőtt megfőne a leves. A friss koriandert csak tálaláskor rakjuk rá, azonban ha van gyökere, akkor azt felkarikázva, apróra vágva belefőzhetjük a levesbe zöldségként. A végén az opálos szín kedvéért és hogy lágy legyen a levesünk, rakjunk még hozzá kókusz tejet.

Zöld-curry-s csirke

Hozzávalók:

zöld curry paszta
2 doboz kókusztej
1 kg csirkemell filé
padlizsán
1/4 kg zöld borsó
száritott chili
1 csomag édes thai bazsalikom
1 csomag friss koriander
friss kaffer citrom levél vagy szárított
halszósz
2 db kaliforniai paprika
pálma cukor

Elkészítési mód:

A csirkemell darabokat vágjuk kockára, majd hevítsünk egy kis olívaolajt közepes lángon, ezután tegyük bele a curry pasztát (kb. 2-3evőkanálnyit) és dinszteljük meg. Tegyük hozzá a csirkét és forgassuk meg, amíg fehérre nem pirul. Öntsük rá a kókusz tejet, majd tegyük bele a kaffer citrom levét, a kockákra vágott paprikákat és a zöld borsót. Még adjuk hozzá a pálma cukrot és ízesítsük ízlés szerint halszósszal is. Majd tegyük bele a szárított chilit és a thai padlizsánt. Az édes bazsalikomot és a koriandert csak a végén, tálalás előtt adjuk hozzá.

Jázmin rizs

Elkészítési mód:

Tegyünk egy tálba 1/2 kg jázmin rizst és engedjünk hozzá vizet. Majd nagylángon forraljuk fel és közepes lángon hagyjuk főni 5 percig, kis lángon pedig tíz percig, ezután még 10 percig hagyjuk állni és tálalhatjuk.



Desszert helyett - ital

"Az egzotikus bulik alap kelléke, a zöld kókusztej longan gyümölccsel."

Hozzávalók:

4-5 db friss kókusz
1,5 kg thai longan gyümölcs

Elkészítési mód:

Vágjuk be bárddal a friss kókusz tetejét. Hámozzuk meg a friss longan gyümölcsöt, majd tegyük bele a kókuszba. Találás előtt feltétlenül tegyük be a hűtőbe, majd szívószállal és kiskanállal szervírozhatjuk.

Forrás: vacsoracsata.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsata.blog.hu/api/trackback/id/tr74379937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása